Rath chce podporovat rodiny s dětmi. Za mřížemi na to sepsal zákon

05.12.2012 13:12

Rodinám se v Česku nevede nijak růžově. O tom je přesvědčen poslanec David Rath, který zpoza mříží vazební věznice upozorňuje na to, že se v republice rodí méně dětí, než odchází starších občanů. Z toho ale podle poslance existuje cesta ven. Volá po větší finanční podpoře rodin se dvěma či třemi potomky.

Rath chce podporovat rodiny s dětmi. Za mřížemi na to sepsal zákon
Foto: hns
Popisek: David Rath v cele, fotokoláž

Vazebně stíhaný poslanec David Rath upozorňuje v komentáři uveřejněném na blogu Aktuálně.cz, že v Česku umírá více lidí, než se jich rodí, což je podle něj nebezpečný trend, který je třeba změnit. Za tím účelem sepsal legislativní návrh na podporu rodiny.

Motivace pro střední třídu

„Novela zákona navrhuje zrušit ustanovení, které omezuje právo na získání příspěvku na dítě jen na rodiny s nízkým příjmem. Nárok na příspěvek na dítě by měly mít všechny rodiny a nejen ty ze sociálně slabších tříd. Novela dále zavádí přídavek na druhé a třetí nezaopatřené dítě ve výši dvojnásobku přídavku na první dítě, který v současnosti činí 500 – 700 Kč podle věku dítěte. Na čtvrté a další dítě se přídavek nevyplácí. Maximální příspěvek na dítě by se měl vztahovat na rodiny se dvěma, případně třemi dětmi," navrhuje poslanec zpoza mříží

Takto postavený návrh nebude podporovat příliš početné rodiny a přesto bude podle Ratha mít svůj smysl, protože tzv. střední třída bude motivována k zakládání rodin. Na druhé straně Rath doporučuje plné hrazení antikoncepčních prostředků z peněz pojišťoven, aby se maximálním možným způsobem podařilo bránit nechtěnému těhotenství.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…