Rath u soudu udeřil: Salačová sponzorovala TOP 09

12.08.2013 15:31

Dnešním dnem pokračuje u krajského soudu v Praze proces s Davidem Rathem, Petrem Kottem a dalšími obžalovanými. Rath během tázání klíčové svědkyně Ivany Salačové naznačil, že přispěla finančními prostředky straně TOP 09 na volební kampaň.

Rath u soudu udeřil: Salačová sponzorovala TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Obžalovaný David Rath

"Jednou jsem z vlastních peněz dala deset tisíc. Nějaké straně, nepamatuji si. Vrátili mi to," odvětila Salačová na Rathův dotaz, zda věnovala nějaké straně peníze na volby.

Rath je přesvědčený, že tyto peníze byly určeny pro TOP 09. Strana ale takové tvrzení hlasitě odmítá. "Od paní Salačové nemáme žádný přijatý ani odmítnutý dar," uvedl generální sekretář TOP 09 Pavel Severa pro server Aktuálně.cz.

Po ukončení výpovědi Salačové soudce přehrál záznamy z jejích předchozích výslechů. Dokončit svou výpověď by měl během dne i Rath, který minulý týden hovořil přes šest hodin, poté však požádal kvůli únavě o přerušení své výpovědi.

Otázkou zůstává, zda se ve svém proslovu vyjádří k tomu, jestli peníze získané údajnou korupcí měly skutečně posloužit ČSSD a jejich volební kampani. Na toto téma totiž zatím nic konkrétního neuvedl, pouze poznamenal, že si svou výpověď musí řádně promyslet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…