Řekněte NE zlodějům, volají zemanovci. A noviny vyrazily do akce

02.09.2013 10:32

Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ) se chce zasadit o prosazení majetkových přiznání pomocí akce, jejíž heslo zní "Řekněte NE zlodějům", pod níž získala už desetitisíce podpisů. Deník MF Dnes oslovil všechny členy petičního výboru, aby šli sami příkladem a přiznali svůj majetek. S výsledkem dotazování ale není rozhodně spokojen.

Řekněte NE zlodějům, volají zemanovci. A noviny vyrazily do akce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPOZ Zdeněk Štengl

Deník MF Dnes se rozhořčuje nad tím, že nejdůležitější tváře strany požadavek redakce ignorovaly nebo odpovědi braly dle posouzení listu na lehkou váhu.

První místopředseda strany a hlavní sponzor kampaně prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý a bývalý šéf zemanovců a dnes kancléř prezidenta Vratislav Mynář na dotaz deníku vůbec nereagovali. Odpovědi zbylých dotázaných list kritizuje, dělají si z toho prý legraci.

Nemají co skrývat, nic neukradli

Nynější šéf SPOZ Zdeněk Štengl, za kterého poslal odpověď místopředseda strany Vladimír Kruliš, v rozhovoru pro deník uvádí věc na pravou míru. Legraci si prý z majetkových přiznání rozhodně nikdo nedělal a Mynář s Nejedlým své odpovědi doplní.

"Není v tom nic jiného než chyba v komunikaci. To znamená, že to zařídím, udělám maximum. Protože ti kluci nemají zájem něco tajit. Jeden z nich zaměstnává šest set lidí, druhý též určitý počet lidí. Ty peníze oni nikde neukradli," tvrdí pevně Štengl.

Také upřesnil, jak by legislativní úprava majetkových přiznání měla vypadat. Rozhodně prý nikdo nebude týrat lidi, jejichž majetek se pohybuje kolem dvou, tří milionů korun. "Je to o velkých rybách, jak jsme se bavili s prezidentem Zemanem. Jestliže má stát nějaká daňová přiznání, tak si dovedeme představit, kolik si ten člověk dovedl vydělat a jestli tomu odpovídá jeho majetek," přiblížil šéf SPOZ pro MF Dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …