Rekonstrukce divadla v Jičíně by měla přijít na 200 milionů korun

25.12.2018 10:40

Rekonstrukce divadla v Jičíně by měla přijít na 200 milionů korun

Rekonstrukce divadla v Jičíně by měla přijít na 200 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Připomněl, že město bude muset nejprve rozhodnout o jiné finančně velmi náročné akci, a to výstavbě infrastruktury pro novou obytnou čtvrť v areálu bývalých kasáren. "I u kasáren je odhad nákladů na úrovni 200 milionů korun. Na kasárna i divadlo budeme chtít získat dotace," řekl starosta.

Anketa

Myslíte, že se v roce 2019 budeme mít lépe než v tomto končícím roce?

23%
77%
hlasovalo: 18948 lidí

Divadlo postavené na konci 19. století město v roce 2016 koupilo po složitých jednáních od Tělocvičné jednoty Sokol za 18,5 milionu korun. Otevřela se tím cesta k opravě objektu, protože sokolové by sami peníze na opravy neměli.

Zpracováním studie radnice nákladnou rekonstrukci zahájila. Stavbaři by měli v divadle rekonstruovat střechu, fasádu, rozvody, topení, interiéry či instalovat vzduchotechniku.

V minulých týdnech město muselo v divadle dát narychlo opravit dřevěný krov nad jevištěm, který byl v havarijním stavu a pod tíhou sněhu by se mohl zřítit. Na špatný stav krovů přišla firma MEPRO, která pro město zpracovala studii a následně bude dělat i dokumentaci pro celkovou rekonstrukci objektu.

Masarykovo divadlo na pěší zóně v Husově ulici je místem kulturního a společenského života v šestnáctitisícovém Jičíně. Konají se v něm představení, koncerty, plesy, taneční kurzy, výstavy, semináře.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…