Rezignace Vojtěcha. Po čtvrteční Jílkové a ultimátu ministerstva vytekly nervy

10.12.2021 13:58

Michal Malý z Trikolory má za to, že Ministerstvo zdravotnictví ČR zavádí cenzuru, což považuje za natolik odpudivé, že to z jeho pohledu vyžaduje rezignaci ministra zdravotnictví za ANO Adama Vojtěcha.

Rezignace Vojtěcha. Po čtvrteční Jílkové a ultimátu ministerstva vytekly nervy
Foto: archiv M. Malý
Popisek: Mchal Malý

Někdejší poslanec za Občanské fórum, posléze za ODS, bývalý člen Svobodných a dnes stoupenec Trikolory má za to, že se ministr zdravotnictví Adam Vojtěch pokouší v Česku zavést cenzuru a tlačí v tomto směru na veřejnoprávní ČT. Malý tu vychází z informací JUDr. Jindřicha Rajchla uveřejněných na sociální síti Facebook.

Rajchl prozradil, že měl být pozván jako jeden z diskutérů do pořadu Máte slovo, ale v jednu chvíli z ČT zaznělo, že pokud opravdu přijde, tak zástupci Ministerstva zdravotnictví se do vysílání nedostaví. A nakonec to prý opravdu skončilo tak, že ČT tlaku z ministerstva ustoupila a Rajchla nepozvala.

Malý má za to, že tu takřka v přímém přenosu sledujeme opětovný návrat k totalitě.

„Nastupuje novodobá totalita, nastupuje fašismus. Společnost je uměle médii názorově rozdělována, aby se rozhádala a byla tak snáze ovladatelná. Uměle se zde vytváří skupina ‚podřadného a méněcenného‘ obyvatelstva, kterému jsou omezována jeho práva a svobody, pokud nejde po proudu, pokud si dovolí nesouhlasit. Tato skupina je protiústavně diskriminována. Vláda pohrdá zákonem a sama trestá ty, kteří neuposlechnou jejích protiprávních nařízení,“ uvedl Malý.

„Soudy značnou část nařízení a opatření vlády zrušily, avšak bez jakéhokoli postihu. Vláda po zrušení nařízení ze strany soudu okamžitě vydá nové, ve kterém změní pár slovíček a které je opět protiprávní. Členové vlády otevřeně přiznávají, že vědomě porušují zákon a nařízení soudů, protože pokud by je dodržovali, pak by nemohli nařídit nic. Snad 50 % prostředků vydaných na covid bylo dle kontroly zřejmě rozkradeno. Opět beztrestně,“ pokračoval Malý s tím, že vláda porušuje Ústavu ČR i jednotlivé zákony republiky, ale nečelí za to příslušnému postihu.

Malý zdůraznil, že nechce nijak zlehčovat covid a nebrojí proti očkování. Prý jen odmítá povinné očkování a volá po tom, aby sama vláda České republiky ctila české zákony. A prý se rozhodně nedá umlčet. Ani on, ani Rajchl. Ani ministerstvem, ani Českou televizí.

„Kritici protiprávních, nesmyslných a neúčinných opatření vlády jsou na obtíž. A tak se vydá pokyn: „Zavřete tomu Rajchlovi hubu!“. No a veřejnoprávní ČR srazí paty a poslechne. Ne, Rajchlovi ani komukoli hubu nezavřete. Na Staromáku se nás sešlo sedm tisíc, pak dvacet tisíc a příště nás bude sto. Ten počet bude stoupat, dokud toho fašistického diktátu a našeho omezování nenecháte. Věřte mi, bude fičák a nebude se vám to líbit! Rajchla ani ostatní neumlčíte. Ministerstvo a ČT zákazem promluvit postavili JUDr. Jindřicha Rajchla do čela anticovidistické opozice a udělali z něj jejího leadera. Pojďme ho podpořit, pojďme se k němu přidat. Nejde jen o covid, jde o naši svobodu!“ zvolal Malý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…