Říman radí Nečasovi. Bere za to 110 tisíc

30.01.2012 11:59

Server ČeskáPozice.cz zjistil, na kolik si měsíčně přijde Martin Říman, poradce Úřadu vlády. Za 80 hodin práce měsíčně si přijde na 110 tisíc korun.

Říman radí Nečasovi. Bere za to 110 tisíc
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Premiér Nečas v Partii TV Prima

Římana vystřídal v čele dozorčí rady ČEZ bývalý ředitel společnosti Martin Roman. Poté server požádal Úřad vlády o informaci o tom, jaký plat pobírá Říman tam.

Plat příliš vysoký není

„Dozvěděli jsme se, že Martin Říman není zaměstnancem Úřadu vlády ČR, svá moudra poskytuje na základě uzavřené smlouvy o poskytování poradenských služeb. Za to, že koordinuje činnost poradců a podílí se na přípravě podkladů pro předsedu vlády, což mu měsíčně zabere asi 80 hodin, pobírá 110 tisíc korun. Z toho si hradí náklady, jako je cestovné, ubytování, administrativní práce, telefony apod.,“ uvádí server..

Mluvčí Jan Osúch upřesnil, že se jedná o standardní smlouvu a podobně postupují i jiné instituce. Ani platové ohodnocení nepovažuje za přemrštěné, průměru těchto funkcí se nevymyká.

reklama

autor: joh

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…