Robert Fico má i rok po odchodu z čela vlády ochranku. Stále mu chodí výhrůžky zabitím

18.05.2019 10:06

Ve funkci předsedy slovenské vlády skončil Robert Fico loni v březnu. I přesto má stále přidělenu osobní ochranku – obává se o svou bezpečnost. Ministryně vnitra Denisa Saková to zdůvodnila přetrvávajícími výhrůžkami smrtí na jeho adresu, informoval server Novinky.cz.

Robert Fico má i rok po odchodu z čela vlády ochranku. Stále mu chodí výhrůžky zabitím
Foto: screen Smer-SD
Popisek: Robert Fico

Bývalý slovenský premiér Fico připomněl, že nikdo na Slovensku nesloužil jako premiér tak dlouho jako on, a to je podle něj původ nenávisti vůči jeho osobě a zároveň důvod, proč je ochranka po jeho boku stále nutná. „Premiér, to je první linie a svou prací také rozděluje společnost,“ uvedl Fico.

„Bestialita a útoky, které se objevují, jsou bez hranic. To, co opozice způsobila šířením nenávisti, je neuvěřitelné,“ popsal někdejší ministerský předseda Fico aktuální situaci. „Možná byste byli rádi, kdyby mě někdo zabil,“ řekl na adresu novinářů. „Jeden vyhrožoval, že ho vyhodí do vzduchu. Jako chemik to byl schopen udělat,“ potvrdil Ficova slova vládní poslanec Anton Hrnko, podle jehož slov již policie odhalila totožnost některých autorů výhrůžek Ficovi.

Z funkce Fico odstoupil po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Podle zákona má nárok na ochranku ještě čtvrt roku po odchodu z funkce. Doživotní ochranku mohou mít pouze hlavy státu.

Původní text ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…