Robert Fico se nesmlouvavě vyjádřil na adresu muslimů

28.01.2015 11:25

Slovenský premiér Robert Fico (SMER – sociálna demokracia) se v pořadu Sobotné dialogy televize RTVS zastal místopředsedy své vlády Miroslava Lajčáka, který byl slovenskými médii kritizován za výrok „projekt multikulturalismu selhal“. Podle Fica je nepřípustné, aby přistěhovalci měnili charakter, kulturu a hodnoty dané země.

Robert Fico se nesmlouvavě vyjádřil na adresu muslimů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Fico uvedl, že si nedávno povídal s premiérem Malty, který mu říkal, že k nim z Afriky proudí tolik lidí, že tito přistěhovalci mění kulturu země jako takové – například si stavějí své vlastní chrámy a žádají, aby bylo na Maltě změněno náboženství.

„Když je jednou Slovensko zemí, kde dominuje katolická církev a kde je druhá nejsilnější církev ta evangelická, tak bychom asi neměli tak lehko tolerovat, že sem přijde tři sta, čtyři sta tisíc muslimů, začnou si tu stavět mešity a začnou měnit charakter tohoto státu,“ vysvětloval Fico.

Slovenský premiér zdůraznil, že souhlasí s přistěhovalectvím, ale za určitých podmínek. „Všichni jste vítaní, na základě zákona máte právo přijít na území daného státu, máte právo se za určitých podmínek ucházet o občanství a máte právo si u nás najít zaměstnání. V principiálních věcech budeme respektovat i vaše možná menšinové názory, můžete si organizovat vlastní věci, ale nebudete měnit charakter, kulturu a hodnoty tohoto státu. Tomu plně rozumím a souhlasím s místopředsedou vlády,“ konstatoval Fico.

Celý pořad k poslechu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…