Rozchod Paroubkových: Promluvil Radim Uzel

21.02.2017 11:12

Manželský rozkol manželů Jiřího a Petry Paroubkových se stává věcí veřejnou. V dnešním vydání MF Dnes se k jejich dopisům, které byly zveřejněny včera a v nichž poukazují na důvody rozchodu, vyjadřuje mimo jiné sexuolog Radim Uzel.

Rozchod Paroubkových: Promluvil Radim Uzel
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Jméno renomovaného lékaře totiž ve svém dopise Petře zmiňuje expremiér Jiří Paroubek. Měli u něj absolvovat mediaci, při níž se Uzel měl Paroubkové ptát: „Nedává ti Jirka dost peněz? Bije tě? Chlastá?“ Na všechny tři prý odpověděla záporně, i z toho důvodu Paroubek její odchod nechápe. A byl to právě on, kdo na svém webu dopisy zveřejnil.

„Jirko, nemohla jsem jinak. Poslední týdny jsem měla strach z tvých reakcí,“ zní v listu o 21 let mladší Paroubkové. Paroubek, jíž jí učaroval před 10 lety sexy mozkem, na ni podle jejích slov tlačil a psychicky ji vydíral. Zároveň jej požádala, aby se co nejrychleji domluvili kvůli společné dceři Margaritce. „Nemsti se jí, má tě ráda,“ napsala Paroubková.

Paroubek pak na její dopis reagoval slovy, že jeho žena trpí těžkými depresemi a užívá silné tlumivé léky. Zároveň je mu líto, že se o odchodu dozvídá prostřednictvím najatých advokátů, a nikoliv osobně. 

Zároveň také popisuje vlastní zásluhy na záchraně jejího života při masivním krvácení do mozku, které prodělala. „Nebýt mého rychlého rozhodnutí, zájmu, ale také mých kontaktů, už bys dnes nežila,“ napsal Paroubek. A to je právě trnem v oku manželskému poradci Tomáši Novákovi. „Nikomu bych takovou argumentaci nedoporučil, neboť cokoliv člověk v tomto duchu řekne, bude po zásluze použito proti němu,“ uvedl s tím, že pořídit si výrazně mladší ženu je náročná sportovní disciplína.

Vyjádření Paroubkové pak Novák chválí, neboť je dle jeho slov nadprůměrně slušné a pozitivní. „Doporučoval bych adresátovi, aby to bral vážně a snažil se udržet alespoň dobrý kontakt s dcerou,“ zmínil.

Psycholog Radim Uzel pak pro MF Dnes uvedl, že nešlo zase až tak o rodinnou mediaci, již u něj Paroubkovi absolvovali, ale o kamarádský pohovor. „Že bych jim radil, to ne,“ sdělil. Výše zmíněné otázky, které jim položil, prý znal od psychologa Miroslava Plzáka. „Odpověděla-li žena záporně, neshledával důvod k rozchodu. Já jeho názor sdílím,“ podotkl Uzel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…