Rozčílený poslanec Véček: Rath z našich daní platí 42 milionů na svou propagaci

15.02.2012 12:24

Reklamu na Středočeský kraj, kde ústřední postavou je lékař David Rath, máme možnost shlédnout snad už ve všech médiích. Mnozí se ptají: „Kdo platí tuto propagaci pana Ratha?“ uvádí ve svém prohlášení, zaslaném ParlamentnímListům.cz, poslanec VV Radim Vysloužil.

Rozčílený poslanec Véček: Rath z našich daní platí 42 milionů na svou propagaci
Foto: Archiv
Popisek: Poslanec Radim Vysloužil

Středočeský kraj tak podle Vysloužila z našich společných peněz ročně vynaloží neuvěřitelných 42 milionů korun na komunikaci s médii a veřejností.

"Tak velkou částku nevynakládají na tuto činnost ani menší ministerstva, ale náš kraj na to zajisté „má“, i když je jedním z nejzadluženějších krajů v České republice. Zamezit takovému plýtvání prostředky opoziční zastupitelé nemohou zabránit, jelikož ČSSD si s podporou KSČM prosadí to, co potřebují. Jaké výhody má KSČM z takovéhoto utrácení? Zaplacenou reklamu ve své tiskovině Haló noviny?

Nechť si každý odpoví a udělá obrázek o praktikách koaličních stran ČSSD a KSČM sám. Kde dostanou opoziční zastupitelé šanci prezentovat své návrhy? V současné době v oficiálních tiskovinách Středočeského kraje nikde. Dne 1. 2. 2012 schválila vláda novelu tiskového zákona, kterou se povinně zpřístupňují radniční noviny a časopisy také opozičním zastupitelům," uvádí dále Vysloužil, který patří k ekonomickým expertům vládních Věcí veřejných.

Díky straně Věci veřejné se podle jejich zástupce konečně zamezí neuvěřitelnému narcistnímu jednání pana doktora Ratha.

Věci veřejné mají podle posledních měření ve Středočeském kraji poměrně stabilní podporu, když by je v krajských volbách volilo přes 5 procent obyvatel. O post jedničky v kraji se téměř se stejným výsledkem perou ODS a právě Rathova sociální demokracie.

Sám hejtman v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz řekl, že nadcházející volby bere jako výzvu (více ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…