Rusko–americkou válku by nikdo nepřežil, soudí Putin

07.06.2017 20:30

Televize Showtime v příštím týdnu odvysílá sérii rozhovorů ruského prezidenta Vladimira Putina s americkým režisérem Oliverem Stonem. O chystaných rozhovorech informovala řada médií. Mezi nimi i server britského deníku Daily Express. Putin v rozhovoru varoval před použitím jaderných zbraní. Kdyby došlo k takovémuto střetu velmocí, svět by to prý nepřežil.

Rusko–americkou válku by nikdo nepřežil, soudí Putin
Foto: kremlin.ru
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin během letošní velké tiskové konference

Stone se v rozhovoru ptal, zda by podle Putina Spojené státy dominovaly v případné „horké válce“ s Ruskem. Putin odpověděl jasně. „Nemyslím si, že by takovou válku někdo přežil,“ odvětil jasně Putin. Dodal však také, že dokud člověk nezemře, může se pokoušet o zlepšování vztahů s jinými lidmi. Totéž platí o vztazích Rusů a Američanů. Vždy existuje naděje na zlepšení vztahů.

Celý článek v angličtině naleznete zde

Jenže u toho nezůstal. Putin se pustil do Severoatlantické aliance. Podle ruského prezidenta jde o společenství, skrze které Američané prosazují svůj vliv ve světě. Ostatní členové NATO jsou podle ruského prezidenta jen vazaly Američanů. Stačí se prý podívat, co se stane, když nějaká země vstoupí do NATO. Za čas přijde nápad umístit v zemi americký radar, protiraketový systém a tak podobně. Rusko musí následně přijmout protiopatření a to nepomáhá zklidnit situaci.

V rozhovorech v příštím týdnu Putin mimo jiné prozradí, že přežil pět pokusů o atentát a že stále věří lidem kolem sebe, kteří ho chrání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…