Rusko reagovalo na odstranění sochy Koněva křečovitě, míní komunista Valenta

09.05.2020 13:45

Z PROFILŮ Komunista Jiří Valenta má za to, že ruská reakce na odstranění sochy sovětského maršála I. S. Koněva z náměstí Interbrigády v Praze 6 byla přehnaná. Jenže jedním dechem dodal, že Rusové celý incident nevyprovokovali. A pustil se do pražských komunálních politiků.

Rusko reagovalo na odstranění sochy Koněva křečovitě, míní komunista Valenta
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Jiří Valenta

Mezi Ruskou federací a Českou republikou to v posledních týdnech jiskří. I kvůli pomníku sovětského maršála Ivana Stěpanoviče Koněva, o němž zastupitelstvo Prahy 6 rozhodlo, že bude odsunut z náměstí Interbrigády. Vůli zastupitelů během nouzového stavu vyplnil starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09). Ruská federace v reakci na tento čin přijala zákon, na jehož základě podle svých představ může Koláře stíhat.

Komunista Jiří Valenta má za to, že ruská reakce byla přehnaná, protože je věcí komunálních zastupitelů, jak naloží se sochou, kterou vlastní, stojící na území příslušné městské části.

Valenta však jedním dechem dodal, že orgány Ruské federace si také mohou přijímat zákony jaké uznají za vhodné. A tentokrát podle Valenty Ruská federace jen reagovala na dění v Praze.  

Ruská reakce nemusela být až tak křečovitá. Na druhé straně není Rusko iniciátorem prvotních provokací, ale spíše někteří naši komunální politici, kteří si až nyní po 30 letech jaksi uvědomili, že by se měly začít poupravovat dějiny, přirozeně podle jejich názorů. To, že ruská strana stíhá někoho, je věcí jejich svobodného parlamentního rozhodnutí, každá země si může přijímat zákony takové, jaké sama chce. Nechci to více hodnotit, protože jinak bych musel také komentovat např. úděl Juliana Assange, který je pronásledován a stíhán Spojenými státy za to, že lidem umožnil získat přehled o vnitropolitické situaci v USA. Ale osobně si myslím, že historie by se měla již nechat v takovém stavu, v jakém byla doposud a nevyužívat ji k dalším a dalším přestřelkám. Bohužel však rusofobie, antislovanství, antivlastenectví a despekt k hodnotám a také k vlastním předkům, je dnes na vzestupu, i když Praha není celá ČR,“ napsal Valenta jednomu ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…