Ruský „plán C“ pro válku na Ukrajině? NATO by muselo zasáhnout! Mrazivá předzvěst bývalého generála

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
15.03.2022 16:02 | Ze sítí

Rusové podle analytika Franze-Stefana Gadyho příliš nepostupují, a tak je pravděpodobné, že začnou ostřelovat města a ničit infrastrukturu, aby měli silnější vyjednávací pozici. To si myslí také bývalý australský generál Mick Ryan. Ten očekává, že válka na Ukrajině bude trvat ještě dlouho, což nakonec může znamenat, že NATO bude muset zasáhnout, když poskytování zbraní Ukrajincům nebude stačit.

Ruský „plán C“ pro válku na Ukrajině? NATO by muselo zasáhnout! Mrazivá předzvěst bývalého generála
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ruská samohybná houfnice 2S19 Msta-S

Dle analytika je situace na Ukrajině převážně stabilní. Na severu se postup zastavil, na jihu a východě postupuje pomalu, nejvíce v oblasti Luhansku a Doněcku. Ukrajinská obrana podle něho pak stále funguje. Ruská vojska na jihu postupují směrem na Krivoj Rog a Záporoží a obkličují Mykolajiv, která dle Gadyho musí být buď zcela obklíčena, nebo dobyta, než se mohou Rusové vydat směrem k Oděse. Pokračuje také ostřelování Mykolajiva a Mariupolu, na severu pak Černigova a Charkova. Naopak u Kyjeva se Rusové o žádnou ofenzivu nepokoušejí.

Franz-Stefan Gady má stále za to, že hlavním cílem je Kyjev, zatímco obklíčení či dobytí Černigova, Mariupolu, Mykolajiva, Sumy a Charkova jsou sekundární cíle. Na dobytí měst nemá dle analytika Rusko dost vojáků, tudíž je pravděpodobné, že zvolí obklíčení a ostřelování jako metodu, jak donutit Ukrajince k vyjednávání o podmínkách. Na Donbasu Rusové dle Gadyho postupují rychleji, protože se ukrajinské jednotky stahují, aby se vyhnuly obklíčení.

Gady se shodne s bývalým australským generálem Mickem Ryanem, že ruská armáda se bude snažit udržet území, které už zabrala, města bude ostřelovat z dálky, bojovníky ze třetích zemí (např. Sýrie)  bude používat jako kanonenfutr, zničí co nejvíce ukrajinské infrastruktury a výrobních kapacit a bude se válku snažit posunout na západ Ukrajiny, aby odradila dobrovolníky a poskytovatele zahraniční pomoci.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…