Rusnok chtěl svěřit finance Kalouskovu muži. Nepochodil

27.06.2013 18:57

Premiér Jiří Rusnok dnes v pořadu České televize Interview uvedl, že při výběru ministrů oslovil i Jana Gregora, náměstka odstupujícího ministra Miroslava Kalouska. Ten však nabídku nepřijal.

Rusnok chtěl svěřit finance Kalouskovu muži. Nepochodil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Jiří Rusnok již od úterka v Kramářově vile vyjednává o podobě svého budoucího kabinetu. Potvrzen byl zatím Martin Pecina na Ministerstvo vnitra a Miroslav Toman na zemědělství. Vyjednává se o řadě dalších jmen, například o Janu Kohoutovi na zahraničí, Marii Benešové na spravedlnost nebo nejnověji o Jiřím Balvínovi na kulturu.

Rusnok však v televizi prozradil, že při výběru ministra financí sáhl i do současných ministerských elit. Jan Gregor byl dlouholetým náměstkem Miroslava Kalouska zodpovědným za sekci veřejných rozpočtů. Na ministerstvu osmatřicetiletý ekonom působí od vystudování v roce 1998.

Rusnok však informoval, že Gregor jeho nabídku odmítl. Zároveň prý nabídl pokračování ve vládě ministru obrany Vlastimilu Pickovi. Ten je  však na zahaniční cestě a rozhodnutí chce oznámit po návratu. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…