Rusnok přijel na Pražský hrad. Schůzku tam měl i Remek

25.06.2013 14:11

Na Pražském hradě se vše připravuje k oznámení jména nového předsedy vlády. Server Lidovky.cz zjistil, že na Hrad před druhou hodinou dorazil Jiří Rusnok, jenž je považován za Zemanova favorita na funkci premiéra.

Rusnok přijel na Pražský hrad. Schůzku tam měl i Remek
Foto: archiv redakce
Popisek: Ekonom a exministr průmyslu a obchodu Špidlovy vlády Jiří Rusnok

Ve chvíli, kdy Miroslava Němcová ve sněmovně ohlásila, že má podpisy 101 poslanců a tedy potřebnou podporu pro vlastní kabinet, zastavil na Hradě vůz, z něhož vystoupil Jiří Rusnok. Svědkem scény byl fotoreportér LN. Právě Rusnok bývá nejčastěji zmiňován jako budoucí předseda takzvané vlády odborníků.

Není to však jediná zajímavá událost v sídle prezidenta Miloše Zemana. Krátce před polednem z Hradu odcházel europoslanec Vladimír Remek, Zemanův adept na velvyslance v Moskvě.

Zeman ovšem v tu chvíli byl na konferenci na Nejvyšším kontrolním úřadě. Koho tedy Remek navštívil? Podle informací serveru Lidovky.cz mohl navštívit ředitele zahraničního odboru Zemanovy kanceláře Hynka Kmoníčka, o kterém se hovoří jako o kandidátovi na post ministra zahraničí v Zemanově vládě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…