Ruští špióni na Slovensku! Rusové je futrovali pětistovkama

15.03.2022 14:04

Slovenské bezpečnostní složky odhalily ruskou špionáž na Slovensku. Denník N pak získal krátký sestřih z videí, které právě tyto složky natočily.

Ruští špióni na Slovensku! Rusové je futrovali pětistovkama
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Bohuš Garbár a plukovník Sergej Solomasov jsou dva aktéři ruské špionáže na Slovensku. Jak píše Denník N, první psal pod různými pseudonymy do konspiračních Hlavních zpráv (Hlavné správy) a Armádního magazínu, druhý byl vojenským „přidělencem“ na ruské ambasádě v Bratislavě. A právě ten na konci sestříhaného videa vytáhne z kapsy dvakrát 500 eur.

Snažil se stotiž zverbovat Garbára ke spolupráci pro ruskou rozvědku. První setkání se datuje do loňského roku, zachytily jej slovenské bezpečnostní složky speciální technikou. Solomasov Garbárovi říká, že řekl v Moskvě, že je takový hodný kluk a má hodně kamarádů. „A Moskva rozhodla, že budeš takový lovec,“ uvedl. Garbárovi také vysvětluje, o jaké informace by měl zájem – zejména o politické.

Solomasov a další dva ruští diplomati byli včera ze Slovenska vyhoštěni, zemi musí opustit do 72 hodin. Slovenská Národní kriminální agentura (NAKA) zasahuje proti více osobám kvůli podezření z vyzvědačství už od pátku. Zadržela i vojenského plukovníka a příslušníka SIS.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…