Rvačka v Praze: Ničíte nám billboardy, Piráti, dává k soudu SPD. Ivan Bartoš není pozadu

14.08.2018 17:35

Letní prázdniny sice ještě neskončily, ale předvolební kampaň před podzimními komunálními volbami běží na plné obrátky. Není to tak dávno, co hnutí Svoboda a přímá demokracie označilo Piráty za „feťáky a alkoholiky“. Piráti okamžitě vyrazili do protiútoku, ale tím to neskončilo. SPD teď na loď Pirátů vypálila znovu. A Piráti znovu vrátili úder. Nahlédněte.

Rvačka v Praze: Ničíte nám billboardy, Piráti, dává k soudu SPD. Ivan Bartoš není pozadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Bartoš

Na konci července SPD Tomia Okamury označila Piráty za „feťáky a alkoholiky“. „Piráti mají šanci v Praze vyhrát a reálně ovládnout pražský magistrát. Chcete, aby se o Vaše město a okolí starali narkomani a alkoholici?“ padlo na sociální síti. Naproti tomu Okamurovo hnutí prý Praze nabízí akademiky a manažery.

Anketa

Je Václav Klaus mladší dobrý politik?

91%
9%
hlasovalo: 14168 lidí

Pirátský poslanec Radek Holomčík však okamžitě přešel do protiútoku. Zdálo se mu, že Okamura s SPD vlastně nemá jiný program než boj proti migrantům, jenže uprchlická krize slábne, tak Okamura hledá jiné cesty, jak zaujmout. A snaží se zaujmout útokem na Piráty.

Jenže tím to neskončilo. O pár dní později předvolební souboj Pirátů a SPD pokračuje dál. Okamurovo hnutí obvinilo Piráty, že ničí jejich billboardy. Jiný program prý nemají.

A v tu chvíli došla trpělivost předsedovi Pirátů Ivanu Bartošovi. Okamura a jeho kolegové si prý zvykli na to, že mohou lhát, jak se jim zlíbí, tak místo pozitivního programu útočí na Piráty. Bartoš se za Piráty od vandalismu napáchaného na předvolebních plakátech distancoval. Představa, že by Piráti měli něco takového na svědomí, je prý úsměvná.

„Ach jo, opravdu tohle musíme řešit? Bohužel se nedá svítit, představitelé SPD si až příliš zvykli, že mohou lhát, až se jim od pusy práší. Ostatně co jiného jim zbývá, když neumějí pozornost získat pozitivním programem. Od vandalismu se distancujeme. Samozřejmě s ním nemáme nic společného a představa, že by bylo trhání billboardů naší předvolební strategií, je skutečně úsměvná. No nic, podáme holt trestní oznámení (i když by si je zasloužili ob tejden). Ať pánové z SPD vysvětlí policii, o co opírají své divoké teorie,“ konstatoval Bartoš na sociální síti.

Hnutí SPD si však trvá na svém. Předvolební billboardy jsou prý ničeny dlouhodobě a k jejich ničení prý vyzvali Piráti. SPD to tvrdí v tiskové zprávě, kterou má server ParlamentníListy.cz k dispozici.

„SPD se stala za poslední dny cíleným terčem koordinovaných útoků vandalů na propagační plochy a kanceláře. Dosavadní výčet útoků je hrozivý: V Praze zničeny tři bilboardy a jeden bigboard. V Čakovicích je billboard kandidátky SPD na starostku Čakovic Martiny Hornátové pokreslen černou barvou s nápisem „Kurvy“ (viz příloha), na Jižním Městě byl stržen billboard kandidáta SPD na starostu Prahy 11 Roberta Vašíčka (viz příloha). Poškozen je billboard kandidáta SPD na starostu Prahy 10 Jana Čížka a zcela zdemolován byl i bigboard SPD ve Vysočanech. Rozbitá výloha s poutači SPD byla v Jihlavě (útočníci zanechali znaky Antifa), poškozená výloha a výzdoba kanceláře v Pardubicích, plánovaný útok dlažebními kostkami na výlohu v Liberci nebyl dokonán. Toto je jenom výčet útoků, které známe, ale na Facebooku se již pohybují fotografie dalších poškozených billboardů SPD,“ stojí v tiskovém prohlášení.

Anketa

Jsou homosexuálové v České republice kráceni na svých právech?

4%
96%
hlasovalo: 9515 lidí

Volební manažer SPD v Praze Jan Čížek také připomněl, že marketingový expert Jakub Horák, který dopomohl Pirátům k úspěchu ve sněmovních volbách, veřejně oznamoval, že se Piráti budou snažit odlákat voliče právě SPD. S odkazem na toto prohlášení se prý Okamurovo hnutí obrátilo i na policii.

V prohlášení SPD doslova stojí:

SPD za poslední dny cílem brutálních útoků. Piráti se domlouvali na „razantních útocích na SPD s cílem odlákat jim voliče“. SPD podalo několik trestních oznámení.

SPD se stala za poslední dny cíleným terčem koordinovaných útoků vandalů na propagační plochy a  kanceláře. Dosavadní výčet útoků je hrozivý: V Praze zničeny 3 billboardy a 1 Bigboard. V Čakovicích je billboard kandidátky SPD na starostku Čakovic Martiny Hornátové pokreslen černou barvou s nápisem „Kurvy“ (viz příloha), na Jižním městě byl stržen billboard kandidáta SPD na starostu Prahy 11 Roberta Vašíčka (viz příloha). Poškozen je billboard kandidáta SPD na starostu Prahy 10 Jana Čížka a zcela zdemolován byl i Bigboard SPD ve Vysočanech. Rozbitá výloha s poutači SPD byla v Jihlavě(útočníci zanechali znaky Antifa), poškozená výloha a výzdoba kanceláře v Pardubicích, plánovaný útok dlažebními kostkami na výlohu v Liberci nebyl dokonán. Toto je jenom výčet útoků, které známe, ale na facebooku se již pohybují fotografie dalších poškozených billboardů SPD.

Vzhledem ke skutečnosti, že marketingový guru Pirátů Jakub Horák veřejně oznámil záměr vedení Pirátů podniknout „razantní útok na SPD s cílem odlákat jim voliče“, máme důvodné podezření se domnívat, že výzvu jejich příznivci vyslechli a skutkem naplnili. „Kluci, marnit čas bojem s TOP09 vs Piráti je směšné, fakt. My s Piráty teď připravujeme razantní útok na SPD s cílem odlákat jim voliče,“ uvedl veřejně marketingový guru Pirátů Jakub Horák (viz příloha). V této souvislosti bylo členy SPD podáno několik trestních oznámení na neznámého pachatele, aby policie tyto nebývalé, politicky zaměřené útoky prošetřila. V současné době vedení SPD Prahy 10 připravuje s právníky žalobu, kde budou veškeré doposud známé kampaňovité útoky zmapovány a popsány, zároveň předložíme důkazy, které mohou objasnit pachatele. Je to tedy marketingový guru Pirátů Jakub Horák a předseda Pirátů A.Bartoš, kteří musí vysvětlit, jak to s „ připravovanými razantními útoky na SPD s cílem odlákat jim voliče“ mysleli a naplánovali. Musí vysvětlit, proč jsou naše výlohy rozbity kameny a přelepeny nálepkami Antifa, jejíž členem A.Bartoš evidentně byl, byť to popírá? (viz příloha). O výhrůžkáchfyzickým násilím a osobních urážkách na facebooku nemluva. V demokratické společnosti přece nemůže být jiný názor umlčován násilím, bohužel dnes a denně se tak proti SPD děje.

Za SPD Praha 10

Jan Čížek

Kandidát na starostu Prahy 10 a volební managerSPD Praha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…