S*áč jeden, ulevil si policista. A primátorka zasahuje

05.12.2012 12:57

Dva vysocí policejní důstojníci z Pardubic si v e-mailové komunikaci zanadávali na stěžovatele, který protestoval proti nepovolenému parkování policejních aut. Osobitou konverzaci pak jeden z nich omylem přeposlal samotnému stěžovateli. Teď oba dostali pokutu a v zastupitelstvu se objevují i výzvy k jejich odvolání.

S*áč jeden, ulevil si policista. A primátorka zasahuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noční hlídka policie

Zástupci ředitele městské policie v Pardubicích Petr Střítezský a Pavel Čejka spolu podle serveru IDNES.cz komunikovali kvůli stížnosti muže, kterému se nelíbilo parkování strážníků před obchodním domem. Střítezský stížnost přeposílal kolegovi Čejkovi a připsal k ní osobité vyznání  „s*áč jeden stěžovatelský“ a rovněž občana nazval „hajzlem“.

Čejka následně celou konverzaci omylem přeposlal stěžovateli. Ten o svérázné komunikaci policejních elit spravil vedení města. Ředitel městské policie předal oběma svým zástupcům vytýkací dopis a udělil pokutu. Řada pardubických radních by však ráda viděla padat jejich hlavy.

„Pro mě je způsob komunikace mezi dvěma strážníky i to, jak se vyjádřil zástupce ředitele Petr Střítezský na adresu občana, nepřijatelný a odsouzeníhodný,“ sdělila primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková, která potrestala vytýkacím dopisem a pokutou i jejich nadřízeného.

Někteří radní byli přitom při hodnocení policejních vulgarit ještě ostřejší. „Stát se to v mojí firmě, tak letí oba na hodinu. V krajním případě bych si dokázal představit, že oba pánové svléknou svoje ohvězdičkované uniformy a stráví minimálně půl roku ve službě na ulici,“ doporučoval náměstek Martin Bílek.

Podle radního Jana Němce se navíc prý nejedná o nešťastnou výjimku. „Nelze věřit tomu, že tohle byla výjimečná událost. Takhle se tam prostě běžně komunikuje,“ myslí si radní.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…