S piráty a zelenými chceme bojovat proti korupci, vysvětluje Bělobrádek

31.07.2012 21:19

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek v rozhovoru pro server Týden.cz vysvětlil, proč se v některých regionech pro krajské a senátní volby spojila jeho strana se zelenými a s Českou pirátskou stranou. Podle něj jde o to potlačit rozpory v názorech a bojovat za ty společné.

S piráty a zelenými chceme bojovat proti korupci, vysvětluje Bělobrádek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

S piráty a zelenými se lidovci spojili například u kandidatury bývalého šéfa Státního fondu životního prostředí Libora Michálka do Senátu. „Jsou tedy věci, které nás rozdělují, ale hlavní byla dohoda na tom, co nás spojuje. Ve srovnání s jinými lidmi, kteří se honosí bojem proti korupci, pan Michálek udělal nějaký konkrétní čin,“ uvedl Bělobrádek.

S komunisty by lidovci do vlády nešli

Podle předsedy KDU-ČSL není problém ani názor dvou liberálních stran na homosexuály. „Naše spolupráce se dvěma zmíněnými stranami je signál, že lidé dobré vůle, kteří se holt na některých věcech neshodnou, chtějí podpořit osobnosti, jež se trochu vymykají. Konečně i v našem senátním klubu jsou pouze dva praktikující katolíci, jeden evangelík, jsou tam lidé, kteří dar víry ani nemají nebo nepraktikují,“ prohlásil jednoznačně.

Bělobrádek jednoznačně odmítl, že by boj proti korupci byl u jeho strany klišé kvůli aférám na ministerstvu obrany, kde lidovci působili. „Je potřeba říct, že lidé, kteří jsou spojováni s nějakými podezřelými věcmi na ministerstvu obrany, již z KDU-ČSL vystoupili před dvěma a více lety,“ řekl s tím, že také u Jiřího Čunka nelze mluvit o korupci, jelikož byl nepravdivě obviněn.

„Určitě bychom nebyli ve vládě, která by byla závislá na hlasech komunistů,“ odpověděl Bělobrádek na otázku, s kým by mohla po volbách KDU-ČSL tvořit případnou vládní koalici.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…