S tím se nesmíříme! Okamura ještě před začátkem Sněmovny

28.02.2023 10:41 | Ze sítí

Sněmovnu čekají kvůli vládnímu návrhu na snížení červnové valorizace důchodů tvrdé obstrukce a zřejmě i noční jednání. Poslanci se k předloze sešli na mimořádné schůzi svolané z podnětu koalice v úterý dopoledne. Schůze potrvá pravděpodobně několik dnů. Před zahájením jednání vystoupili na jednání poslanci hnutí SPD, aby vyjádřili svůj nesouhlas s vládním návrhem. „Jde o zákeřný útok na lidi, kteří desítky let poctivě pracovali pro český stát, odváděli daně a povinné pojištění. Jde o vládní útok na invalidy, ovdovělé občany a sirotky. S tím se my v hnutí SPD nikdy nesmíříme,“ zmínil Okamura.

S tím se nesmíříme! Okamura ještě před začátkem Sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Hnutí SPD bude dnes ve Sněmovně na mimořádné schůzi všemi dostupnými zákonnými prostředky blokovat schválení asociálního návrhu vlády Petra Fialy z ODS, kterým hodlá současná vládní pětikoalice okrást důchodce v průměru o více než jeden tisíc korun měsíčně,“ sdělil Okamura.

„Jde o hanebný útok vlády na jednu ze sociálně nejohroženějších skupin našich spoluobčanů, a proto se také tiskové konference účastní celý poslanecký klub SPD, abychom jasně deklarovali, že celé hnutí SPD stojí za všemi příjemci důchodů v České republice. Jde o zákeřný útok na lidi, kteří desítky let poctivě pracovali pro český stát, odváděli daně a povinné pojištění. Jde o vládní útok na invalidy, ovdovělé občany a sirotky. S tím se my v hnutí SPD nikdy nesmíříme,“ zmínil Okamura.

„Postup vlády je dle našeho názoru i dle názoru mnoha právních expertů v rozporu s Ústavou ČR. Mění podmínky zvyšování důchodů zpětně poté, co dle zákona nastaly. Za druhé: Postup vlády je v rozporu s ústavou také proto, že vláda chce tento návrh schválit ve zkráceném jednání na mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny, ve stavu tzv. legislativní nouze,“ dodal také Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Fialová sebranka zaútočila na ty nejzranitelnější - důchodce a invalidy, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAion , 28.02.2023 10:58:31
sebranka se řídí heslem "Čím hůře, tím lépe". Jen to nějak zapomněla napsat na ty své předvolební billboardy. Přitom na reformu penzí by se peníze našly hned, stačí jen přestat financovat cizí války, politické a cikánské neziskovky, 2% HDP na obranu je hovadina nařízená nám z USA, dále je možné zrušit zcela zbytečný Senát, Grýn Dýl, vystoupit z Lipské burzy, ze systému emisních povolenek, vyhostit všechny cizí příživníky a najednou zjistíte, že na důchody bude peněz dost!

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…