SPD finančně podpořilo antifašisty i památku na holokaust

24.05.2019 12:35

Vlastenecké sdružení antifašistů ČR, konkrétně oblastní sdružení Prostějov, pořádá v červnu pro gymnazisty zájezd do nacistického koncentračního táboru Mauthausen v Rakousku. Na akci se podle zjištění ParlamentníchListů.cz finančně podílí také sněmovní hnutí SPD.

SPD finančně podpořilo antifašisty i památku na holokaust
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti diktátu EU pořádaná SPD s účastí zahraničních hostů- Marine le Pen, Geerta Wilderse a dalších

Anketa

Chcete, aby premiér Babiš odstoupil, jak žádali demonstranti na Václaváku?

13%
87%
hlasovalo: 24958 lidí
„Chceme pomocí osvěty připomínat hrůzy druhé světové války a napomoci tím, aby se už nic takového neopakovalo. Jsme rádi, že nám na to finančně přispělo i hnutí SPD,“ řekl redakci předseda sdružení v Prostějově Tomáš Kaláb.

„Cílem našeho spolku je uchovávání paměti na oběti boje za národní svobodu především v období druhé světové války s výrazným akcentem na vlastenectví a slovanskou vzájemnost. Působíme v Praze, Plzni, Jilemnici, Semilech, Prostějově, Olomouci, a Brně, přičemž v Prostějově máme nejpočetnější organizaci. Důležitým úkolem je práce s mládeží, spočívající zejména v zájezdech na pietní místa spojená s bojem proti německému nacismu (Lidice, Ležáky, Javoříčko, Terezín, Prlov, Nový Malín), aby byla uchovávána historická pravda i pro následující generace,“ dodal.

Hnutí SPD podpoří i 31. ročník silničního štafetového běhu JAVOŘÍČKO – Včelákov – LEŽÁKY – LIDICE 2019, který připomíná místa, která jsou opět spojena s nacistickým terorem.

„Sluníčkáři se z nás snaží udělat nácky. Ale my jsme čeští vlastenci, kteří odmítají fašismus a nacismus. Nechceme, aby se v Evropě znovu uchytila ideologie v mnohém podobná nacismu – islám. I nyní hrozí pronásledování lidí za jejich názory a muslimové jsou svým protižidovským antisemitismem bohužel proslulí. Nechceme, aby Evropa zažila nový holokaust, jak leckteří muslimové slibují,“ řekl místopředseda SPD Radim Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…