STAN může zvítězit v krajských volbách, uvedl na volebním sjezdu končící předseda Gazdík

13.04.2019 13:40

Starostové a nezávislí (STAN) mohou zvítězit v krajských volbách a překreslit politickou mapu, řekl na volebním sjezdu končící předseda hnutí Petr Gazdík. Čas hnutí podle něj ještě za několik let přijde. Marketingové projekty podle něj nebudou trvat věčně a lidé budou chtít volit odborníky. STAN označil za nejvíce podceňovanou stranu.

STAN může zvítězit v krajských volbách, uvedl na volebním sjezdu končící předseda Gazdík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Delegáti STAN na dnešním sjezdu vyberou nové vedení. Stranickou jedničkou se chce stát dosavadní místopředseda Vít Rakušan. Ve stranických novinách uvedl, že má ambici STAN dovést do vlády. Gazdík věří, že se Rakušan novým předsedou stane.

Gazdík již nemá zájem hnutí vést, ale avizoval kandidaturu na post místopředsedy. Ve svém dnešním projevu vyzdvihl, čeho hnutí dosáhlo. Poznamenal, že se v současné době bojuje o demokracii. Zdůraznil, že senátorský klub STAN nedopustí posunutí České republiky směrem na východ.

„Některými stranami adorovaná přímá demokracie se bere jako to nejlepší. My říkáme, že zastupitelská demokracie má ještě smysl, je lepší zárukou demokracie vůbec. A to, co může přinést přímá demokracie, vidíme na brexitu. Přímou demokracii se musíme učit na komunálních a regionálních referendech a tématech," uvedl a vyloučil konání referenda o zahraničněpolitických tématech nebo o daních.

Lidé a uskupení kandidující se Starosty a nezávislými musí podle Gazdíka voliče oslovovat více pod společnou hlavičkou STAN. Zdůraznil, že hnutí musí mít pevné postoje k hlavním politickým otázkám.

Hnutí podle něj nehrozí personální vyprázdněnost, protože může čerpat ze své silné členské základny. STAN označil za nejpodceňovanější stranu a za nenápadnou sílu. „Máme na to a této zemi můžeme prospět,“ zdůraznil.

Poznamenal, že čas STAN přijde. „Vzpomeňte si na má slova za několik let,“ řekl. Marketingové projekty podle něj nebudou bavit voliče věčně a budou chtít odborníky, které může nabídnout STAN.

Delegáti Gazdíkovi za jeho práci poděkovali potleskem vestoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…