Šance skončit diktát Bruselu! Trump, Orbán... Filosof Bednář má pro Čechy vzkaz

02.06.2019 17:38

Den osvobození od diktátu Bruselu se blíží, volá filosof Miloslav Bednář. A vyhlíží prezidenta Spojených států Donalda Trumpa.

Šance skončit diktát Bruselu! Trump, Orbán... Filosof Bednář má pro Čechy vzkaz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Bednář

Volby do Evropského parlamentu jsou za námi a filosof Miroslav Bednář se domnívá, že se přiblížil osudový okamžik, v němž se láme chleba. Je toho názoru, že evropští lidovci a evropští sociální demokraté oslabili natolik, že jsou zmatení a snaží se najít partnera do koalice. Může se stát, že se spojí s evropskými Zelenými, po nichž pokukují čeští Piráti. Ve hře je i spojení s liberály z ALDE, kam by pravděpodobně rád patřil český premiér Andrej Babiš se svým hnutím ANO.

Anketa

Jste pro vypsání předčasných voleb do sněmovny?

17%
83%
hlasovalo: 27039 lidí

A v okamžiku, kdy se formují koalice, je podle Bednáře ten pravý čas na to, aby Visegrádská čtyřka táhla za jeden provaz a má trvat na rozvolnění svěrací kazajky. Nepřímo nám prý může pomoct i 45. prezident USA Donald Trump.

„Do toho včera vyzval US poradce pro národní bezpečnost John Bolton Británii k brexitu, svobodě a prosperitě. Trump otevřeně podpořil Borise Johnsona, který by mohl nastoupit po trapné Mayové. A v pondělí Trump přijíždí do Británie osobně, aby na 75. výročí vylodění z Británie v Normandii spustil něco jako druhý Den D proti svobodu a demokracii Evropy dusící EU. Správná symbolika činu. Chvíle i našeho osvobození se blíží... Je čas mluvit nahlas a jednat,“ napsal Bednář na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…