Schulz získal 100 procent hlasů na sjezdu strany. Zkritizoval Trumpa a volal po další integraci EU

19.03.2017 19:06

Německá sociální demokracie si na svém mimořádném sjezdu zvolila do svého čela bývalého předsedu Evropského parlamentu Martina Schulze. Andrej Babiš dostal na předposledním sjezdu ANO 100 procent hlasů při volbě předsedy a Schulz dnes našeho ministra financí napodobil. Vyhlásil boj nepřátelům svobody. A tvrdě zkritizoval Spojené státy, Turecko, ale nešetřil ani své oponenty ve Spolkové republice Německo.

Schulz získal 100 procent hlasů na sjezdu strany. Zkritizoval Trumpa a volal po další integraci EU
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Martin Schulz

Martin Schulz zaznamenal historický úspěch, v dějinách německé sociální demokracie nevídaný. Získal 100 procent hlasů, píše server německého bulvárního deníku Bild.

„Je to ohromující okamžik pro mě i pro nás všechny,“ děkoval viditelně dojatý Schulz. „Tento výsledek je předehrou k dobývání kancléřství! Předpokládám, že budu zvolen!“ hřímal před plným sálem volební lídr německé sociální demokracie.

Celý článek naleznete zde.

Svým stranickým kolegům řekl, že předvolební kampaň postaví na několika pilířích. Postaví se prý americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi, který podle Schulzova názoru ohrožuje kořeny demokracie. Postaví se tureckému prezidentovi Recepu Erdoganovi. Tomu prý hodlá vzkázat, že mu nedovolí rozeštvávat proti sobě občany Německa. Postaví se také proti snižování daní v Německu. Chce být zároveň hrází proti volebnímu úspěchu Alternativy pro Německo. Tuto stranu označil za ostudu spolkové republiky.

Boj vyhlásil také lidem, kteří se stavějí proti úspěšné evropské integraci. „Ve mně najdou zdatného soupeře,“ ujišťoval delegáty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…