Schwarzenberg by měl přestat usínat. Voliči to neradi vidí

16.06.2012 8:01

Ospalost ministra zahraničí a kandidáta na prezidenta Karla Schwarzenberga si začíná vybírat svou daň. Schopnost usnout kdekoliv a kdykoliv se podle nejčerstvějšího průzkumu začíná obracet proti knížeti. V rozmezí čtyř měsíců se Schwarzenberg propadl ze třetího na čtvrté místo a objevil se v těsném závěsu za svým rivalem, Milošem Zemanem.

Schwarzenberg by měl přestat usínat. Voliči to neradi vidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Podle průzkumu zveřejněného v sobotním Blesku se tak dá říct, že se stal Zeman skokanem čtvrtletí. Podle některých odhadů mohlo Schwartenbergovi ublížit jednak prospání projevu Davida Ratha, kdy byl ministr ke své smůle neustále zabírán kamerami, anebo jeho neschopnost udržet pozornost na zahraničních cestách. Za stálici na špičce popularity se dá naopak považovat Jan Fischer, který si i tak během čtyř měsíců o něco polepšil.

Na druhém místě je pak stejně jako v předchozích měsících Jan Švejnar. Komu se ale podařil téměř poloviční nárůst hlasů je pak Tomio Okamura, který nyní obývá pátou pozici a začíná šlapat Schwarzenbergovi na paty. Z nezanedbatelného nárůstu obliby se těší i Zuzana Roithová, která si polepšila skoro o polovinu hlasů. Za Roithovou je pak Zdeněk Tůma, na osmé příčce se nachází Jana Bobošíková a na poslední, tedy deváté příčce, zůstává Přemysl Sobotka.


 

reklama

autor: ane

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…