Schwarzenberg zaplatí zbývající dluhy za kampaň pomocí dvou milionů od Bakaly

01.03.2013 16:31

Bývalému kandidátovi na prezidenta a ministrovi zahraničních věcí Karlu Schwarzenbergovi (TOP 09) finančně vypomohl miliardář Zdeněk Bakala. Ve čtvrtek mu poslal dva miliony, které má kníže použít na zaplacení faktur za inzerce v médiích. Informuje server iDnes.cz.

Schwarzenberg zaplatí zbývající dluhy za kampaň pomocí dvou milionů od Bakaly
Foto: Hans Štembera
Popisek: V prezidentském volebním štábu Karla Schwarzenberga. Fenomén Karel zůstal nakonec poražen

Zdeněk Bakala tak Schwarzenbergovi pomohl zaplatit zbylé výdaje za kampaň. Serveru to potvrdil manažer volební kampaně Marek Vocel a mluvčí knížete Marek Pražák.

Bakalovy miliony půjdou na zaplacení inzerce

Schwarzenberg díky dvěma milionům zaplatil za inzerci v mediálním prostoru. S Bakalou byl na finanční částce domluvený. Na transparentním účtu bývalého kandidáta teď zbývá 115 tisíc korun.

Na inzerci z transparentního účtu šlo 1 660 tisíc korun, 108 tisíc korun stálo zajištění koncertu a 231 tisíc korun bylo použito na položku „média“.

Zadluženému Fischerovi pomůže podnikatel Dráb

Celkem stála Schwarzenbergova kampaň 20 až 30 milionů. Volební tým hodlá konečné náklady zveřejnit. Miliardář Bakala už jednou na kampaň předsedy TOP 09 přispěl půl milionem korun.

Velké problémy se zaplacením dluhů po kampani měl bývalý premiér Jan Fischer. Páteční deník MF Dnes ale uvedl, že se splacením dluhu za prezidentskou kampaň Fischerovi pomůže podnikatel Ladislav Dráb, spolumajitel energetické skupiny CE Group. Dráb, který je Fischerovým známým, chce také ještě jednat s věřiteli.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: vfe

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…