Šéf ČSTV Jansta uvažuje o žalobě na vedení Sazky

22.04.2012 17:14

Příští týden se Český svaz tělesné výchovy (ČSTV) na své valné hromadě rozhodne, zda podá na bývalého šéfa Sazky Aleše Hušáka a jeho tehdejší management žalobu. Vadí jim prý absolutní zvrhlost bývalého vedení loterijní společnosti.

Šéf ČSTV Jansta uvažuje o žalobě na vedení Sazky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aleš Hušák

Předseda ČSTV Miroslav Jansta v Otázkách Václava Moravce přiznal, že získal přesnější představu, co se kolem Sazky dělo. „Nečinnost akcionářů a žádná starost o vlastní majetek. Absolutní zvrhlost managementu Sazky, chybějící finanční a morální zásady," popsal Jansta výtky na bývalé vedení Sazky. Mezi právní kroky, které Jansta možná podnikne, bude v prvé řadě určitě obchodní spor, pak možná také občanský.

Jansta hovořil rovněž o transformaci svazu tělovýchovy. Do konce roku byl ho měl zastřešovat Český olympijský výbor. „Nejde o zánik, ale transformaci. V řeči vysokých škol by ČOV byl jakýmsi děkanátem, tedy hlavou českého sportu. To by bylo dobré jak vůči zahraničním partnerům, tak i vládě a veřejnosti. ČSTV by byl Správou účelových zařízeni,“ vysvětlil Jansta. Zachráněný majetek by tak měl být manažersky veden způsobem, aby poskytoval kvalitní servis, dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…