Šéf Nečasova úřadu odešel od soudu s prázdnou. „Nevěrohodné vyprávění“, řekl soudce o výkladu, jak přišel ke čtvrt milionu

21.06.2018 21:45

Pražský městský soud pravomocně zamítl odvolání bývalého šéfa Úřadu vlády Lubomír Poula. Ten nedostane čtvrt milionu korun, které policie zabavila při razii v sídle vlády v roce 2013. Soud to odůvodnil tím, že úředník dostatečně neprokázal, že peníze byly skutečně jeho. Poul zvažuje podle serveru Echo24.cz odvolání.

Šéf Nečasova úřadu odešel od soudu s prázdnou. „Nevěrohodné vyprávění“, řekl soudce o výkladu, jak přišel ke čtvrt milionu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

„To, že měl fakticky moc nad finančními prostředky, tedy že měl klíče od trezoru, samo o sobě neznamená, že byl vlastníkem prostředků,“ konstatoval předseda odvolacího senátu Richard Toman. Předložené čestné prohlášení není důkazní hodnotou, pokud není prokázána pravdivost toho, co je v něm napsáno. Odvolací senát označil příběh Poula za „nevěrohodné vyprávění“. Ten totiž uvedl, že část si našetřil při cestě do USA a zbytek měl uložený na mimořádné výdaje.

Původní zpráva zde.

Policie při razii 13. června 2013 v souvislosti s kauzami kolem tehdejší šéfky premiérova kabinetu Jany Nagyové (dnes Nečasové) našla ve vládních trezorech přes 3,5 milionu korun. Nebylo prokázáno, že finanční prostředky byly spojené se zločinem, Úřadu vlády je tedy vrátila.

„Poul k zasedání nedorazil a jeho advokát se nechtěl vyjadřovat k dotazům přítomných novinářů, čím se nyní jeho klient živí,“ uvádí server Echo24.cz a dodává, že podle něj, i když došlo k porušení pracovního řádu, vlastnictví peněz tím není dotčeno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…