Šéf Pirátů napsal o Babišovi. Tihle dva pánové se do koalice asi nepohrnou

08.01.2017 10:33

Předseda pirátů Ivan Bartoš se pořádně obul do majitele Agrofertu, šéfa hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše. Tento muž prý netuší, jak funguje internet, a co je ještě horší, netuší, jak funguje libovolná živnost. Je to pět úrovní pod hranicí jeho chápání, píše o Babišovi pirát. Druhý nejbohatší Čech prý dokáže jen jedno – honit se za ziskem. Navíc se zdá, že se Babiše kdekdo bojí, média nevyjímaje.

Šéf Pirátů napsal o Babišovi. Tihle dva pánové se do koalice asi nepohrnou
Foto: Archiv Ivana Bartoše
Popisek: Ivan Bartoš

Ivan Bartoš se v komentáři uveřejněném na blogu serveru Aktuálně.cz pozastavil nad tím, kolik prostoru dostal ministr financí Andrej Babiš k tomu, aby do omrzení opakoval, že o udavačském webu spojeném s EET nic nevěděl. Prostor dostal i v České televizi, a přestože jindy zazní názory oponující politikům, tentokrát bylo ticho po pěšině.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

„Moderátoři a reportéři, kteří si jindy neodpustí k faktickým informacím přihodit také svůj, ne vždy nezajímavý, leč z pohledu odbornosti zcela irelevantní výklad pravdy, buď protentokrát zapomněli, nebo prostě nevěděli, nebo se dopředu všichni bojí,“ usoudil Bartoš.

Celý komentář naleznete zde.

Předseda pirátů otevřeně prohlašuje, že Babiš lže, pokud tvrdí, že o udavačském webu nic dopředu nevěděl a o všem se dozvěděl až v průběhu prosince ze sociální sítě Twitter. Jako důkaz Bartoš připomíná vyjádření mluvčí Finanční správy Lindy Paterové z října 2016, kdy bez jakýchkoli vytáček přiznala, že občan dostane možnost nahlásit nevydání účtenky. Není na tom přece nic špatného. Podnikatel ze zákona musí účtenku vydat, a když ji nevydá, porušuje zákon ergo kladívko, zaslouží si být nahlášen.

Babiš a jeho tým však bedlivě sleduje tisk. Z něj šéf hnutí ANO, který pravděpodobně pomýšlí na premiérské křeslo, zjistil, že mu udavačský web škodí. Tak okamžitě zaujal pozici „já nic, já muzikant“ a web zrušil. Bartoš si v této souvislosti klade otázku, zda tak Babiš neučinil třeba proto, že účtenky nevydávala také nějaká firma spojená s jeho Agrofertem.

„Andrej Babiš nemá ponětí, jak funguje internet. Co je ale horší, Andrej Babiš netuší, jak funguje libovolná živnost. Je to pět úrovní pod hranicí jeho chápání. ‚Dělat peníze‘ či něco řídit pro něj znamená přelévat cifry a love. Jsme v černých číslech? Dobře. Jsme v červených? Špatně! Vše ostatní je irelevantní. Počítá se zisk. Ve finále je ale stejně všechno dobrý. Protože návratnost investice projektu ‚politika‘ je nesporná. Firma ČR je Babišův nejrentabilnější byznys, i kdyby měl zítra skončit. Bohužel neskončí. Web je vypnut. Karavana jede dál. Jenže stát není firma,“ uzavřel Bartoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…