Šéf českých muslimů Abbas o teroru a uprchlících: Ne, to je jinak. Vůbec ne. Češi, nevěřte tomu. To nějaký blázen

01.08.2016 10:14

Cílem teroristických útoků ve Francii a v Německu je poštvat Evropany proti muslimům a uprchlíkům. To tvrdí ředitel Muslimské unie v ČR Mohamed Abbas v rozhovoru pro časopis Týden. Podle jeho slov má nyní těžší život, neboť na něj lidé hledí se strachem. Za útoky je však prý nejspíše odpovědný Islámský stát.

Šéf českých muslimů Abbas o teroru a uprchlících: Ne, to je jinak. Vůbec ne. Češi, nevěřte tomu. To nějaký blázen
Foto: David Daniel
Popisek: Muhamed Abbas

„I pro mě je trochu záhada, proč toho je najednou tolik,“ řekl k tragickým událostem v Německu i ve Francii Abbas. Podle něj vše působí tak, jako by někdo chtěl vyvolat válku mezi muslimy a křesťany. „Útoky jsou načasované tak, aby lidi štvaly proti migrantům, proti muslimům. Jsou lidé, kteří mají zájem, aby to pokračovalo,“ sdělil Abbas. Něco podobného se dle jeho slov dělo v minulosti i v islámských zemích. 

Sám v civilizační válku nevěří, myslí si, že je vše opravdu vytvořené uměle. „To si představuje možná prezident Miloš Zeman, že uprchlíci přišli do Evropy, aby tady válčili. Nevěřím, že je to pravda. Přece když přišla v roce 1968 do Československa armáda pod vedením Sovětského svazu, hodně lidí odsud uteklo. Protože neměli jinou možnost. Pokaždé, když je válka, se to děje,“ myslí si. Pro většinu lidí, kteří utíkají, je podle jeho názoru cokoli lepší ve srovnání s tím, co zažívali doma.

„Zajímavé je, že třeba člověk, který zavraždil lidi náklaďákem v Nice, neměl moc předpokladů, aby byl islamista. Protože říkali, že měl homosexuální aktivity. Jeden z vrahů z francouzského kostela měl zase náramek a měl být sledován. Jeden německý žurnalista říkal, že by se o takovém člověku mělo vědět, i když zakašle. Takže je otázka, jak by se takoví lidé dali v tak krátké době natolik dobře ovládat. Ale nechci mluvit o věci, o které toho moc nevím,“ sdělil také Abbas. 

„Stejně tak mi přišlo zajímavé, když se na silvestra staly ty věci v Kolíně nad Rýnem. Okamžitě jsem získal silný pocit, že to klidně mohla udělat tajná služba, Bašár Asad. Bylo to totiž něco, co mělo vyvolat vlnu odporu vůči uprchlíkům. Proč by to neudělal někdo, komu se nelíbí, že ti lidé utekli ze Sýrie a začali se usazovat, někteří z nich pracovat, třeba právě v Německu? Proti logice by přece bylo, aby někdo, kdo utekl z vlastní země a chce se usadit v jiné, dělal věci, které by proti němu namířily hněv,“ podotkl.

Odhadovat to, jak bude situace pokračovat, však Abbas nechce. Nemyslí si však, že by někdo útočil v Česku. „Muslimové většinou Českou republiku ani neznají, nesledují ji jako Spojené státy, Francii či Německo,“ uvedl.

V závěru se vyjádřil také k Martinu Konvičkovi a Tomiu Okamurovi, již se netají svými protiislámskými postoji. „Nikdy jsem nezažil tak otevřené projevy nepřátelství vůči islámu. Také jsem vůbec nechápal, jak v Evropě mohla vzniknout svatá inkvizice. Když vidím Konvičku a Okamuru, začíná mi to být jasné. Začínám vidět, že z touhy po moci, kariéře a majetku se z normálních lidí stávali inkvizitoři. Oba pánové mi pomáhají pochopit historické děje,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…