Šéfkuchař Pohlreich je zděšen: Školství je v p*deli. Pro přicházející generaci není práce cool. Vydělávají tím, že dají dvacet fotek denně na internet!

31.08.2018 13:35 | Zprávy

Ve společnosti se rozvíjí náznaky neomarxistického přístupu, práce už není cool, sleduje delší dobu známý televizní šéfkuchař a podnikatel Zdeněk Pohlreich. „Přichází generace, která má vše velmi jednoduché. Školství je v prdeli. Dnešní vydělávání peněz je často zvrácené,“ říká v rozhovoru s Pavlem Štruncem na serveru Reflex.cz šéfkuchař, jenž považuje dotace za prokletí a zneužívání systému.

Šéfkuchař Pohlreich je zděšen: Školství je v p*deli. Pro přicházející generaci není práce cool. Vydělávají tím, že dají dvacet fotek denně na internet!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kuchařská celebrita Zdeněk Pohlreich přišel propagovat svou televizní show

V rámci pořadu Ano, šéfe! Pohlreich sledoval hospody a restaurace zhruba deset let. Sám říká, že díky tomuto pořadu se o téhle zemi a o lidech dozvěděl více, než kdyby v televizi nikdy nedělal. „Žijeme tady ve zvláštním světě. Jsou tu zvláštní parametry a lidi i zvláštním způsobem myslí,“ řekl s tím, že skrze hospodu se dozvěděl o lidech relativně hodně. Například, že je jich tu mnoho, kteří nejsou na tržní ekonomiku vůbec dobře připraveni. „Této nepřipravenosti je z jiné strany navíc velmi úspěšně využíváno,“ poznamenal.

Poté svou pozornost přesunul na fenomén sociálních médii a sociálních sítí, který se velkým dílem v tom horším slova smyslu promítl do gastronomie. Kritizuje především to, co letí mezi mladou generací. A sice focení jídla v restauracích, které je vnímané jako normální věc. „Tohle gastronomii degraduje. Objevila se s tím řada „expertů“. Lidé si myslí, že je pravda to, co je na internetu,“ řekl a zklamaně dodal, že focenim je náš život prosáklý a je to škoda. „Bohužel vidíte, jak sedí kluk s holkou v restauraci, koukají do svých mobilů a ani neví, co jedí. Není to příjemný,“ řekl svou zkušenost a doplnil, že to zažil v řadě skutečně dobrých restaurací.

„Michel Guérard, matador francouzské gastronomie, dokonce řekl, že za chvíli to bude ve fázi, kdy restaurace místo kuchaře budou zaměstnávat minimálně jednoho food stylistu, protože tak obrovská je síla Instagramu a vizuální stránka má tak obrovský dopad,“ doplnil zklamaně Pohlreich.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Markéta Šichtařová byl položen dotaz

Jak je to doopravdy?

Dobrý den, znám vás jako ekonomku. Teď kandidujete na kandidátce SPD. Zajímá mě tak, zda souhlasíte s tím, co SPD tvrdí o Ukrajincích, že jako Češi chudneme na tom, že poskytujeme pomoc a azyl? Nebo kde je problém, proč je naše životní úroveň podprůměrná? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ne, prosím, ne.“ Viděli Evu Holubovou v Kauflandu

16:30 „Ne, prosím, ne.“ Viděli Evu Holubovou v Kauflandu

Eva Holubová se po nějaké době opět proslavila na sociální síti. Dělá „babičkovský idol“ pro řetězec…