Šéfové evropských parlamentů budou v Praze debatovat o ruské agresi

24.04.2023 6:30

V Praze dnes začne dvoudenní parlamentní konference zemí Evropské unie. Lídři evropských parlamentů se dnes budou zabývat ruskou agresí vůči Ukrajině a reakcí EU v širším geopolitickém kontextu, v úterý pak bude ústředním tématem role EU v globální spolupráci demokracií a problém závislosti členských států na totalitních režimech.

Šéfové evropských parlamentů budou v Praze debatovat o ruské agresi
Foto: Repro Twitter
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny ČR Markéta Pekarová Adamová dostává medaili tchajwanského parlamentu

Na konferenci bylo podle předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) pozváno 52 zahraničních delegací.

Konferenci bude předcházet jednání Vystrčila a šéfky Sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) se zástupci kandidátských zemí do EU, konkrétně Bosny a Hercegoviny, Černé Hory, Moldavska, Severní Makedonie, Srbska, Albánie, Turecka a Ukrajiny. Před polednem se ještě uskuteční zasedání takzvané Trojky EU, tedy Česka, Slovinska, Španělska a Evropského parlamentu.

Už v neděli večer přivítala Pekarová Adamová v centru Pražská křižovatka předsedkyně evropských parlamentů. Vystrčil přijal předsedu dolní komory britského parlamentu Lindsayho Hoylea a předsedu Nejvyšší rady Ukrajiny Ruslana Stefančuka, jenž mu předal státní vyznamenání Ukrajiny – Řád knížete Jaroslava Moudrého II. třídy. Pekarové Adamové jej Stefančuk předá dnes.

Řád šéfům obou českých parlamentních komor udělil prezident Volodymyr Zelenskyj za mimořádné osobní zásluhy o posílení ukrajinsko-české mezistátní spolupráce, podporu státní suverenity a územní celistvosti Ukrajiny.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ne a ne si vzpomenout, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTecumseh , 24.04.2023 9:37:49
kdy lídři evropských parlamentů se zabývali přepadením Iráku, Lybie, Sýrie, Aghanistánu a dalších zemí Spojenými státy. A jak úvod by se mělo přečíst tohle: Když se v roce 1990 rozpustila Varšavská smlouva, slíbil Bush, že se rozpustí i NATO. Nestalo se tak. Když odešli rusáci z NDR, slíbil Bush, že amíci odejdou i z NSR a nestalo se tak. Naopak vybudovali další 700 voj, základen. Dohody se mají dodržovat. Kdo nedodržuje dohody, tak na to doplatí: Dohoda mezi ministrem zahraničí H.D. Genschrem a M. Gorbačovem ze dne 31.1.1990. Dohoda 9.2.1990 mezi ministrem obrany USA J. BAKEREM a M. Gorbačovem. //www.hlavnespravy.sk/americky-profesor-priniesol-dokaz-zapad-klame-ked-zapiera-svoj-slub-z-roku-1990-nerozsirovat-nato-na-vychod a neplnění Minských dohod ze strany Ukrajiny. Je s podivem, že Putin to obkličování Ruska vojsky USNATO tak dlouho vydržel………… https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Tak-sel-cas-s-Ukrajinou-General-Pelz-vytahl-data-Zbytek-na-ctenari-694483

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…