Senát podle Okamury opět ukázal absolutní zbytečnost

29.06.2022 13:42 | Ze sítí

Senát minulý týden zkritizoval veřejného ochránce práv Stanislava Křečka za jeho výroky vůči menšinám a uprchlíkům, které označil za předsudečné a xenofobní. „Místo, aby řešili pomoc lidem se zdražováním, což senátory bohužel vůbec nezajímá, tak tento týden přijal Senát po debatě usnesení, ve kterém odsuzuje práci ombudsmana Stanislava Křečka za to, že Křeček pravdivě pojmenoval problematiku nepřizpůsobivých,“ vyjádřil se předseda SPD Tomio Okamura.

Senát podle Okamury opět ukázal absolutní zbytečnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

„Terčem kritiky senátorů bylo mimo jiné Křečkovo prohlášení z loňského ledna, podle něhož někteří Romové mají problémy s bydlením ne kvůli diskriminaci, ale kvůli tomu, že „devastují bytový fond a přeměňují část obcí ve vyloučené lokality“. Pozornost vzbudil ombudsman i reakcí na vyjádření ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. „Pomáháme, jak můžeme, na úkor vlastních občanů, a ještě se máme nechat urážet,"
napsal Křeček na sociálních sítích,“ upřesnil Okamura
 

Anketa

Pokud by v roce 2022 byly parlamentní volby, volili byste stejnou stranu jako v roce 2021? (Ptáme se od 28.6.2022)

75%
21%
hlasovalo: 6690 lidí
Senát Křečka následně vyzval ho k tomu, aby důsledně vystupoval v souladu se svým slibem vykonávat úřad ombudsmana nezávisle a nestranně. Křeček kritiku přijal s rozpaky, označil ji za pokus omezit právo vyjadřovat se.
 
„Vypadá to tak, že právo, na kterém stojí demokracie, totiž právo vyjadřovat se v občanském životě k problémům společnosti, některým začíná vadit už i u ombudsmana,“ uvedl Křeček. 
 
„Vládní koalice se snaží zavádět názorovou cenzuru a jak víme, premiér Fiala dokonce letos vyzval občany, aby se vzájemně udávali, pakliže někdo bude mít jiný názor než ten jediný správný v souladu s vládní linií. Co k tomu dodat? Myslím, že jsou senátoři s těmito názory doslova zadarmo drazí a zcela odtržení od reality běžného občana,“ uzavřel téma Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…