Senátor napsal cosi strašlivého o Václavu Havlovi. To tu snad ještě nebylo

21.09.2016 11:35

Ústecký senátor Jaroslav Doubrava odpovídal čtenářům ParlamentníchListů.cz na jejich otázky. Mimo jiné se o sobě dozvěděl, kam sahá Václavu Havlovi, což Doubravu ale spíše pobavilo.

Senátor napsal cosi strašlivého o Václavu Havlovi. To tu snad ještě nebylo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Doubrava

První dotaz směřoval na Doubravu od čtenáře, který se dozvěděl, že vedení německého obchodního řetězce Norma nechalo v prodejně v Ústí nad Labem vyhodit z ochranky všechny Čechy a dosadilo na jejich místa muslimy. Čtenář prý není z Ústí nad Labem, proto požádal Doubravu, aby věc jako místně příslušný senátor prověřil.

Doubrava však čtenáře uklidnil, tato informace se prý nepotvrdila.

Anketa

Kdo je nadějí české pravice?

0%
0%
45%
1%
6%
1%
hlasovalo: 9269 lidí

Další čtenář napsal Doubravovi pochmurně laděný dopis, zda se jen neobelháváme, že demokracie je nejlepší zřízení a ráj na zemi. Vzpomněl si na film Obecná škola, kde dokázal třídní anarchii zkrotit až rázný Igor Hnízdo a položil si otázku, zda nehledat někoho podobného. „Politici nás vedli do pekel v 38., 48., a nejen naposledy v 68. roce – navzdory přání a přesvědčení národa. Kam nás vedou nyní?“ ptal se. O Západu, který nás bere jen do počtu, si podle něj není třeba dělat žádné iluze.

Podle senátora Doubravy rozhodně není náhoda, že jsme se dostali do totality. „Myslím, že to vše bylo dlouho a pečlivě připravované a připravené,“ soudí. Hlavní problém vidí v tom, že většina lidí mlčí. To umožňuje vládě cvičit s námi, jak si vzpomene. Doubrava má přitom pocit, že vláda nám vysloveně lže.

„Lže o počtu migrantů potulujících se po, snad ještě trochu, naší zemi. Lže nám o tom, jak cpe desítky a stovky milionů do různých neziskovek. Lže nám jak se snaží řešit cikánskou otázku a tak bych mohl pokračovat,“ vypočítával senátor dále. Současná totalita je podle něj mnohem horší než režim před rokem 1989. „Před převratem když se někdo znelíbil skončil v kotelně, u lopaty, prostě v montérkách. Dnes končí ve frontě před Úřadem práce, ne-li pod mostem jako bezdomovec,“ vysvětlil.

Poslední tazatel se ani nestyděl za to, že si o senátorovi příliš nemyslí. „Pane Doubravo, domníváte se, že saháte panu prezidentu Havlovi alespoň po kotníky? Co jste v životě dokázal Vy?“ ptal se.

Doubrava jej ujistil, že s „tímto člověkem“ v žádném případě nechce být srovnáván. A pak začal vypočítávat, co dokázal: „Nestal jsem se alkoholikem, neokrádal jsem své spolupracovníky. Založil jsem rodinu s dětmi. Postaral se o jejich domov. Celý život poctivě pracoval a tak bych mohl pokračovat.“

Pokud jde o Václava Havla, doporučil čtenáři, aby si přečetl některá svědectví jeho spolupracovníků, kterých je na internetu utěšená řádka. „Pak nebudete pokládat, promiňte, hloupé otázky,“ rozloučil se s přáním hezkého dne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…