Senátor píše o uprchlících: Musíme se rozhodovat trochu sobecky - oni to taky dělají

18.06.2015 18:12

Nad migrační krizí se na svém profilu na webu ParlamentníListy.cz zamýšlí senátor Ivo Valenta. „Evropa je na pokraji novodobé okupace,“ tvrdí.

Senátor píše o uprchlících: Musíme se rozhodovat trochu sobecky - oni to taky dělají
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

„Tentokrát to nejsou ozbrojení vojáci, kteří v historii již několikrát stáli u evropských hranic a pokoušeli se ji dobýt, ovládnout a obrátit na svou víru. Dnešní nájezdníci se tváří jako imigranti, které donutila politická, ekonomická a bezpečnostní situace v jejich zemích opustit vlast a hledat si nové místo pro život v moderních, prosperujících a sociálně štědrých státech Evropské unie,“ konstatuje senátor.

Podle něj ve skutečnosti nejde o žádné humanitární uprchlíky. „O to více je šokující postoj bruselských úředníků a politiků, kteří místo toho, aby se rázně postavili na ochranu členských států a jejich obyvatel, neumějí nic jiného, než svolávat jeden summit za druhým a vymýšlet to, jak ‚spravedlivě‘ a regulativně rozdělit utečence do jednotlivých zemí, aby se všichni společně mohli plácat po ramenou, jak úspěšně jim ten jejich evropský humanistický sen funguje,“ kritizuje Evropskou unii s tím, že v tomto ohledu drakonicky selhala.

„Nedokázala a podle posledního vývoje událostí stále nedokáže zajistit elementární ochranu nás, Evropanů, proti nežádoucímu přílivu imigrantů. Ti vstupují na území členských států EU zcela nelegálně a navíc v organizovaných skupinách, které si v některých rysech nic nezadají s nepřátelskými vojenskými jednotkami,“ píše s tím, že uprchlíci nepřicházejí s pokorou a připraveností začlenit se do kulturního rámce státu. Jde podle něj o tisíce a tisíce novodobých okupantů, kteří představují nejen bezpečnostní a sociální, ale i kulturní hrozbu pro celou Evropu. 

Celý názor Ivo Valenty najdete ZDE.

Valenta je tak přesvědčen o tom, že je nutné říci přílivu migrantů jasné ne. „Připusťme, že se musejí rozhodnout také sobecky. Předřadit zájmy svých občanů a péči o jejich bezpečí i kulturní tradice před filozofické světonázory a multikulturální utopii. A pokud toho nejsou dnešní čelní představitelé Evropy schopni, nemají na svých místech co dělat a musejí svá místa přenechat těm, kteří budou umět správně rozhodnout,“ uzavírá senátor s tím, že si Evropu ukrást nedáme.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…