Senátoři si polepší. Zvýšili si příspěvky na činnost klubů

13.05.2015 20:47

Senát po vzoru Sněmovny dnes během pár minut schválil zvýšení příspěvků na provoz senátorských klubů. Frakce si ale polepší na úkor senátorských náhrad za telefonování a připojení kanceláří na internet. Limit se od června sníží o 2000 na 5000 korun měsíčně. Sněmovna obdobné změny přijala už v únoru.

Senátoři si polepší. Zvýšili si příspěvky na činnost klubů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokračování ustavující schůze Senátu, který měl dokončit formování svých výborů, komisí a stálých delegací

Senátorské kluby budou dál dostávat stálý měsíční příspěvek 31.850 korun. Dotace na každého člena se ale zvýší z 4615 na 6615 korun. Nejvyšší částku bude nadále jako nejpočetnější frakce dostávat klub ČSSD. Díky jeho 33 členům to bude zhruba čtvrt milionu korun měsíčně. Čtrnáctičlenný klub senátorů ODS získá kolem 124.500 korun, přibližně o 20.000 korun méně bude mít jedenáctičlenný klub KDU-ČSL a nezávislí.

Šestičlenný klub Starostové a nezávislí tak například obdrží kolem 71.500 korun měsíčně, tedy jako stejně početný klub Strany práv občanů a komunistů. Klub ANO s pěti členy bude dostávat přibližně 65.000 korun. 

Senátorské kluby z příspěvků hradí výdaje na činnost svých pracovníků, posudky expertů, zahraniční cesty členů klubu či pohoštění při pracovních jednáních klubu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…