Seriozní vědkyně Angela se nezdá. Merkelová před vybranými novináři zesměšňovala britskou premiérku kvůli brexitu

30.01.2018 19:49

Premiér Andrej Babiš (ANO) po návratu z jednání z Davosu před novináři sršel energií, popisoval, s kým vším mluvil a jak hájil zájmy České republiky. U všech jednání však nebyl. ČTK přinesla informace o setkání německé kancléřky Angely Merkelové s novináři, kde prý zněly výbuchy smíchu. Terčem vtipů měla být britská premiérka Theresa Mayová.

Seriozní vědkyně Angela se nezdá. Merkelová před vybranými novináři zesměšňovala britskou premiérku kvůli brexitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brexit, ilustrační koláž

Na jednáních Světového ekonomického fóra v Davosu se sešli světoví politici. Tentokrát nechyběl ani český premiér. Předseda vlády Andrej Babiš podle svých vlastních slov na jednáních hovořil o uprchlické krizi či o nesmyslnosti uprchlických kvót.

Neřešily se ale jen uprchlické kvóty, nýbrž např. také odchod Velké Británie z EU. Německá kancléřka Angela Merkelová se v Davosu kvůli tomuto tématu sešla s novináři a bavila je historkami o tom, jak probíhá jednání mezi ní a britskou premiérkou Theresou Mayovou. Na sociální síti Facebook o tom informoval novinář Robert Peston z britské televize ITV.

Celý článek naleznete zde.

Merkelová na utajeném setkání s novináři prozradila, jak vypadá vyjednávání o Brexitu. Sejdou se dvě dámy a Merkelová se prý zeptá Mayové, jak si tedy představuje odchod Velké Británie z EU. A co jí Mayová odpoví? „Udělejte mi nabídku,“ odpovídá prý tradičně Mayová. Merkelová britské kolegyni obratem připomene, že to není ona, kdo odchází z EU, takže žádnou nabídku dělat nemusí. „Co tedy chcete?“ zeptá se poté znovu Merkelová. A odpověď? „Udělejte mi nabídku.“ A takhle to prý probíhá stále dokola a dokola.

Když to novináři slyšeli, ozval se údajně výbuch smíchu.

Robert Peston k tomu dodává, že historka, která se může při pohledu z venku jevit jako velmi humorná, není pro samotné Brity nijak povzbudivá. Dokazuje to totiž, že britský kabinet zatím stále neví, co chce. Zatím se mezi sebou hádají ti členové britské vlády, kteří volají po tvrdém Brexitu, s ministry, kteří stojí o měkkou variantu. Dobrou zprávou však je, že si to ministři snad už brzy vyjasní a Velká Británie bude konečně vědět, co chce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…