Šílené ceny, pustil se do vlády Šlachta. Jurečka vysvětloval, jak musíme podpořit děti, naši budoucnost

25.02.2023 16:40 | Ze sítí

I přes neschopnost vlády je podle Roberta Šlachty (Přísaha) nutné i nadále podporovat Ukrajinu. Rostoucí ceny v ČR označuje za „šílené“. Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) se chce ujistit, že rozdělování podpor bude v ČR spravedlivější. A že půjčování ze státního rozpočtu by šlo na úkor budoucnosti dětí.

Šílené ceny, pustil se do vlády Šlachta. Jurečka vysvětloval, jak musíme podpořit děti, naši budoucnost
Foto: Screen FB KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka na sjezdu KDU-ČSL

„Vláda s tím nic nedělá, ještě nás s úsměvem posílá na nákupy do Polska,“ stěžuje si český politik, bývalý policista a zakladatel hnutí Přísaha Robert Šlachta na svém facebooku na přístup vlády ohledně rostoucích cen za jídlo a energie. Označuje je za „šílené“, vláda podle něj za celý rok trvání války nedokázala přijít s vhodným řešením jejích důsledků. „Pořád jenom výmluvy,“ píše a dodává, že to už nikoho nebaví.

„Jako národ, na který se několikrát v historii spojenci vykašlali, víme, jak důležité je nezůstat osamocen,“ vyjadřuje Šlachta hrdost na české občany za to, jak se zachovali vůči Ukrajincům prchajícím před válkou. I přes neschopnost vlády se podle něj musí Ukrajině i nadále pomáhat.

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka za KDU-ČSL oproti tomu podává vysvětlení některých vládních kroků, a co konkrétně se na jeho ministerstvu chystá.

„Nebudu nikomu mazat med kolem úst,“ říká a připouští, že v rozpočtu nezbyde na nejnutnější věci. On sám se snaží šetřit například snížením úředníků, digitalizací a přípravou kontrol různých podpor – ty chce rozdělovat spravedlivěji mezi všechny generace. Jako příklad uvádí růst důchodů, které vzrostly celkem o 31 %, a za celou dobu jejich růstu byly opomíjeny rodičovské příspěvky. Bez mezigenerační solidarity podle něj nelze fungovat, půjčování z rozpočtu není řešením.

„Ano, šlo by si půjčovat ještě víc a pár let to nepocítit, ale jen na úkor budoucnosti. To jako zodpovědný politik neudělám, i když přijdu o nějaké mediální body,“ prohlašuje. Budoucnost vlastních dětí za „politické preference a lajky na sítích“ prodávat nechce, napsal Jurečka na svém facebooku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Komediant Jurečka., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetr Novák , 25.02.2023 17:10:29
Komunisté to měli dobře vymyšlené a fungovalo to. Lidé odcházeli do starobního důchodu v 60 letech, ženy ještě dříve. Ty se pak starali o své staré rodiče a vnoučata. Nebylo potřeba tolik domovů pro seniory a rodina žila v harmonii. Systém, který zavádějí dnešní vládci nikomu nepomůže a státní kasa bude stejně prázdná. Mladí lidé se bojí mít děti, protože je neuživí. Jen kolik stojí byty a další náklady na život, pokud chtějí mít mladí lidé děti. Ta tisícovka, kterou jim dají je výsměch. Pamatuji, jak za Husáka firmy rozdávali byty mladým lidem za pár tisícovek s příslibem, že u nich zůstane pracovat 3 roky. Poskytovali jim bezúročné půjčky a plno výhod. A dnes? Copak si myslí Jurečka, že si lidé tu zlou dobu již nepamatují...

|  10 |  0

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…