Širší vedení KSČM by se mohlo zabývat údajným lobbováním Filipa

12.04.2019 6:25

Výkonný výbor KSČM by se dnes mohl zabývat kauzou kolem předsedy KSČM Vojtěcha Filipa, který podle médií lobboval ve prospěch První chráněné dílny obviněného podnikatele Tomáše Horáčka. Širší vedení KSČM se na svém pravidelném zasedání bude zabývat plánovanými změnami organizační struktury KSČM a přípravou konference o změnách stanov, která se uskuteční na konci dubna. Od Filipa očekává vyjádření k aktuální kauze podle médií místopředsedkyně KSČM Kateřina Konečná.

Širší vedení KSČM by se mohlo zabývat údajným lobbováním Filipa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nominační projev Vojtěcha Filipa

Severočeský podnikatel podle médií ovlivňoval přidělování zakázek v nemocnicích, za což žádal podle vyšetřovatelů úplatky. Filip čelí v souvislosti se zveřejněnými informacemi kritice protikorupčních organizací či hnutí STAN, které požaduje jeho odchod z funkce místopředsedy Sněmovny, ale také z řad vlastní strany. Hájí se právem na interpelace.

Filip podle informací Práva lobboval za První chráněnou dílnu na Finančním úřadu Ústeckého kraje na přelomu předloňského a loňského roku. V dopisech úřadu kritizoval podle deníku kontroly, které v dílně odhalily možné zneužívání evropských dotací. Filip řekl Právu, že se "pouze ptal", a připomněl také, že působí jako advokát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…