Škárkova pikantní zpověď: Bárta si točil sex a natočené drží v šachu

30.09.2011 15:48

Bývalý poslanec Věcí veřejných Jaroslav Škárka v rozhovoru pro bulvární deník Aha! nešetřil ani trochu neformálního vůdce nejmenší vládní strany Víta Bártu. Prozradil na něj, že v minulosti pořádal pravidelné akce pro obchodní a politické partnery, při nichž si je natáčel v přítomnosti modelek, hostesek nebo i skutečných prostitutek.

Škárkova pikantní zpověď: Bárta si točil sex a natočené drží v šachu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

V rozhovoru pro bulvární deník Aha! tvrdí z Věcí veřejných vyloučený poslanec Jaroslav Škárka, že není z těch, kdo chce házet špínu, ale když o něm stranické špičky Vít Bárta a Josef Dobeš říkají, že si všude půjčoval peníze, musí reagovat. A to, co na bývalé spolustraníky prozradil, není nic, čím by se mohli příliš chlubit. Týká se to hlavně Bártových večírků a Dobešovy šéfky kabinetu.

Večírky byly pravidelnou akcí pro obchodní a politické partnery, které se konaly jednou za měsíc. „Bárta si pozval k bazénu dole v domě partnery. Bylo to za přítomnosti slečen různé pověsti, od asistentek z ABL přes hostesky, modelky a skutečné prostitutky. Bárta si tyto večírky natáčel," uvádí Škárka o bývalém ministru dopravy.

Pro některé hosty byly večírky nepříjemné

Natáčení se provádělo skrytou kamerou. „Ti muži teď proti němu nesmí vystoupit, protože se bojí, že vytáhne některou nahrávku a zničí jim život," obsazuje Škárka šéfa poslanců VV do role možného vyděrače. Zároveň ale přiznává, že neví, kam až to s prostitutkami došlo, protože on sám se večírků nezúčastňoval a měl informace zprostředkované těmi, kteří tam chodili.

Ne všichni muži byli ze své účasti na večírcích nadšeni. „Pro některé to bylo velmi nepříjemné, protože byli tlačeni do toho, aby si tam s někým něco začali, a nechtěli. Pro jiné to ale bylo odreagování. Chodili tam ženatí pánové Babák a Dobeš. Další jména je mi proti srsti říkat," přiznává exvéčkařský poslanec.

Bártu ovlivnila zakázka na hlídání pražských památek

Podle něj prošel Bárta nešťastným vývojem. Dlouho totiž chtěl zlepšit situaci v Praze a nechtěl uzavírat žádné pokoutné dohody. „Zlomilo se to s kmotry, kdy jeho ABL získala zakázku na hlídání pražských památek. Byl jsem sám svědkem jeho dětinské radosti z toho kšeftu. Zjistil, že může moc využívat ve svůj prospěch a najednou ztratil soudnost. Je to vývoj, kterým často procházejí diktátoři," hodnotí Škárka.

Ve chvíli, kdy už Bárta nemohl stranu financovat sám, vstoupil do toho Klub angažovaných podnikatelů. „Díky klubu začaly do strany téci peníze přes kmotry a Babák si začal hrát na velkého podnikatele z Blanska s jedním zaměstnancem a stovkami tisíc dluhů. Jiným člověkem v klubu byl Kamil Jankovský, který je už léta blízce spjatý s Tomášem Hrdličkou," říká Škárka.

Babák jako „kůň" kmotrů získává funkce

Jeho bývalá strana se stala odnoží pražské ODS. Věci veřejné neměly uspět v parlamentu, ale až v komunálních volbách v Praze a měla být koalice ODS a VV na magistrátu. „Nyní je ´kůň´ kmotrů Babák poslancem, získává funkce v různých radách, je ve Všeobecné zdravotní pojišťovně. Jankovský je zase ministr," poukazuje bývalý véčkař.

K věci:

Škárka rozčílil exmanažera ABL Dobeše: Nula, loutka kmotrů ODS 

Škárka nekompromisně: VV patří kmotrům Janouškovi a Hrdličkovi, Bárta pro ně tuneluje 

Vít Bárta: Topolánkovi kmotři útočí. Kočí a Škárka jsou jejich 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…