Slávku, jsi za hlupáka, běž raději k lopatě. Exposlanec roztrhal revoluční nápad ČSSD

15.09.2013 20:59

Sociální demokracie si stanovila jako jeden z bodů svého programu vytvoření státní banky, která by tvořila konkurenci těm komerčním. Svůj nápad ale zatím nepřiblížila, otevírá se tak prostor pro vlastní interpretace. Jednou z nich je i příspěvek jihočeského lídra volebního bloku Hlavu vzhůru! Michala Doktora na sociální síti.

Slávku, jsi za hlupáka, běž raději k lopatě. Exposlanec roztrhal revoluční nápad ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Doktor

Vizi státní banky vysvětluje Michal Doktor po svém. "Stát naleje peníze do černé díry. Bude se to tvářit jako svátost sama, řídit to bude Mládek, tak to tedy bude pěknej chlívek. Začne to dotovat úroky, poté to bude dávat garance ke komerčním úvěrům, poté je to začne přebírat jako skrytá dotace, na konci je to začne přímo poskytovat - a přímo kámošům," popsal svůj názor na nejnovější nápad ČSSD na svém profilu na sociální síti.

„Nejsi ve straně, nemáš prašule, běž do kapitalistický, tahle je pro vyvolené,“ píše Doktor dále o vybírání klientů pro peněžní ústav. Všichni vyvolení jsou podle něj v jedné partě. „V které partě? No v té, která je ve vládě nebo ji drží u moci,“ pokračuje exposlanec.

Nelichotivě se vyjádřil také o šéfu ČSSD Bohuslavu Sobotkovi. „Sobotka je jen za užitečného hlupáka, který tohle vypustil, ale časem by se to mohlo začít líbit všem. Další žvanec, do kterého se mohou zakousnoust pouze ti, co mají strýčka, strýčka v partaji!“ píše rozhořčeně exposlanec.

Sám za sebe tento nápad jednoznačně odsuzuje. „Ani vidět! Ano, není to korektní, ale musím opět zvolat. Slávku, k lopatě! Raději,“ uzavřel Michal Doktor.

Co přesně napsal Michal Doktor na sociální síti:

Že nedokáže ČSSD vysvětlit svou Státní banku? Já ano, raz, dva... Stát naleje peníze do černé díry. Bude se to tvářit jako svátost sama, řídit to bude Mládek, tak to tedy bude pěknej chlívek. Začne to dotovat úroky, poté to bude dávat garance ke komerčním úvěrům, poté je to začne přebírat jako skrytá dotace, na konci je to začne přímo poskytovat a přímo kámošům. Nejsi ve straně, nemáš prašule, běž do kapitalistický, tahle je pro vyvolené. Které vyvolené, no všechny, který jsou v partě. V které partě? No v té, která je ve vládě nebo ji drží u moci... Sobotka je jen za užitečného hlupáka, který tohle vypustil, ale časem by se to mohlo začít líbit všem. Další žvanec, do kterého se mohou zakousnoust pouze ti, co mají strýčka, strýčka v partaji! Ani vidět! Ano, není to korektní, ale musím opět zvolat. Slávku, k lopatě! Raději.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Miloš Zeman: Rakušan buď lže nebo neví. Je otázka, co je horší

17:47 Miloš Zeman: Rakušan buď lže nebo neví. Je otázka, co je horší

Bývalý prezident Miloš Zeman v pořadu XTV hodnotil uplynulých dvacet let v EU, o které dnes hovoří j…