Slavný komentátor se vysmál Sobotkovu puči proti Babišovi. Ten člověk prý spacká úplně vše

28.04.2017 10:32

Zkušený komentátor týdeníku Reflex Bohumil Pečinka zhodnotil počínání předsedy vlády Bohuslava Sobotky v čím dál delší politické krizi. V Lidovém domě by to snad raději neměli číst.

Slavný komentátor se vysmál Sobotkovu puči proti Babišovi. Ten člověk prý spacká úplně vše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

Šéf ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka na čtvrteční tiskové konferenci prohlásil, že je znepokojen tím, jak jeho vicepremiér Andrej Babiš (ANO) vysvětluje, či spíše nevysvětluje své podnikatelské aktivy kolem korunových dluhopisů holdingu Agrofert. Podle Pečinky Sobotka znovu dokázal, že nemá ani fantazii, ani odvahu. Sobotka to prý o sobě ví, a přece se pouští do riskantních akcí, které podle toho také vypadají. 

„Zbrklý způsob, jímž vyvolal vládní krizi, nejspíš skončí jako malá katastrofa nejen pro něj, ale především dlouhodobé kritiky praktik Andreje Babiše. To, s čím na Babiše vyrukoval, je tak nesrozumitelné, že veřejnost tento výklad absolutně nepřijme. Babiš si počká a má před sebou dvě varianty, přičemž v každé z toho vyjde vítězně,“ píše Pečinka na sociální síti Facebook.

Pokud celá tato lapálie skončí tím, že Babiš vypadne z vlády, získá alespoň prostor k rozjetí předvolební kampaně na plné obrátky. Tím s vysokou pravděpodobností naláká k hnutí ANO ještě více voličů. A pokud Sobotka Babiše nakonec neodvolá, dostane se mu výsměchu od všech jeho oponentů a někteří voliči dosud věrní ČSSD se možná od strany odkloní. Tak jako tak, Babiš posílí a Sobotku čeká výprask.

Pečinka k tomu poznamenává, že všechno mohlo být jinak. „Jaký čert ho nutil rozehrávat tuhle krizi, když si mohl v klidu počkat na Babišův dopis sněmovně? Jaký pitomec zpracovával jeho slavnou „analýzu“ Babišových podnikatelských zločinů, což je bídný kompilát různých novinářských textů a textíků různé kvality? Babiš byl od poloviny února v koutě a dostával jednu ránu za druhou.Způsobem vyvolání vládní krize jej Sobotka jakoby polil živou vodou,“ podotýká komentátor.

Takhle bídně končí podle Pečinky Sobotka proto, že nedokáže jasně a srozumitelně říct, co chce. Nedokáže voličům srozumitelně říct, proč by měl Babiš letět, přičemž pravý důvod se jim bojí sdělit.

Komentátor Pečinka doslova napsal

SOBOTKUV PA-PUČ

Lidé, co nemají fantazii a odvahu by se neměli pouštět do riskantních akcí. Premiér Bohuslav Sobotka to o sobě celý život ví a přece…

Zbrklý způsob, jímž vyvolal vládní krizi, nejspíš skončí jako malá katastrofa nejen pro něj, ale především dlouhodobé kritiky praktik Andreje Babiše. To, s čím na Babiše vyrukoval, je tak nesrozumitelné, že veřejnost tento výklad absolutně nepřijme. Babiš si počká a má před sebou dvě varianty, přičemž v každé z toho vyjde vítězně.

Buďto jej premiér vyhodí z vlády, on sehraje svou roli lidového martyra a mírně volebně posílí. Anebo jej Sobotka nevyhodí a tím ztratí svou kredibilitu. V obou případech vítězně pro Babiše a mínusové body pro Sobotku.

Jaký čert ho nutil rozehrávat tuhle krizi, když si mohl v klidu počkat na Babišův dopis sněmovně? Jaký pitomec zpracovával jeho slavnou „analýzu“ Babišových podnikatelských zločinů, což je bídný kompilát různých novinářských textů a textíků různé kvality? Babiš byl od poloviny února v koutě a dostával jednu ránu za druhou.Způsobem vyvolání vládní krize jej Sobotka jakoby polil živou vodou.

Je to takový malý únor 48, jen bez těch velkých důsledků. Typický pa-puč na polistopadový způsob. Někdo chce někoho dostat z vlády, ale není schopen říct srozumitelně proč a pravý důvod říct nemůže. Celé to pak vypadá jako spiknutí a dotyčnému to dává nový étos. Babiš má dnes nabito.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…