Slavný protikorupční senátor Michálek se zastal trenéra Růžičky. Video s půl milionem je prý parodií na důkaz

03.05.2015 7:41

Známý bojovník proti korupci senátor Libor Michálek se podle vlastních slov dobře pobavil nad videem, které má být důkazem v údajné korupční kauze trenéra národního hokejového týmu Vladimíra Růžičky. Považuje ho prý za parodii a dává lidem několik dobrých rad. Pokud máte podezření na korupci, jednejte hned, protože mizí velkou rychlostí. A hlavně neprovokujte.

Slavný protikorupční senátor Michálek se zastal trenéra Růžičky. Video s půl milionem je prý parodií na důkaz
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Vladimír Růžička, český hokejový trenér a bývalý hokejový útočník

Senátor Libor Michálek je znám jako neúprosný bojovník proti různým formám korupce. Stál i za pádem někdejšího ministra pro životní prostředí Pavla Drobila (ODS) v roce 2010. Nedávno se prý však pobavil nad videem, které se má týkat údajné korupční kauzy Vladimíra Růžičky.

„Je to podobně absurdní, jako kdyby osoba, která chce stavební povolení, zaplatila úředníkovi za vstřícnost při vyřízení žádosti 500 tis. Kč a ‚důkaz‘ o korupci by následně ‚zajistila‘ tak, že by v hospodě kamarádovi vykládala, jak to tehdy bylo a nahrávala se při tom,“ poznamenává senátor.

VIDEO S "UPLÁCENÍM" TRENÉRA RŮŽIČKY

Následně připomíná, že trestný čin podplácení má promlčecí lhůtu tři roky, a pokud je pravda to, co říká trenér Růžička, tak tato lhůta již uplynula. A navíc i jestliže by snad šlo o korupci, pak je třeba skutečné důkazy o ní získat co nejdříve, neboť se podle senátora ztrácejí stejně rychle jako stopy v písku.

Celý text najdete zde

Rozhodně se také nevyplatí ke korupci provokovat. Pokud by totiž někdo sám sebe nahrál, jak nabízí úplatek a pak s tím šel na policii, mohl by být ještě označen za korupčníka. Z tohoto hlediska se zdá, že si dal pan Palaščák "vlastní gól".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…