Slováci poučovali Čechy o Kobře: Díky těmto věcem se nám daří

03.07.2014 20:22

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) přivítal v Praze zástupce slovenského týmu Kobra. Kolegové předávali zkušenosti svým českým protějškům, jelikož český tým zatím existuje jen krátce. Chovanec ale hned v úvodu setkání zdůraznil, že boj s daňovými úniky myslí vážně. Slováci následně prozradili, proč se jim v boji s daňovými úniky relativně daří, ačkoli nelze říci, že by se je podařilo vymýtit.

Slováci poučovali Čechy o Kobře: Díky těmto věcem se nám daří
Foto: Plzeňský kraj
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

„Máme přístup k informacím, které jsou předmětem bankovního tajemství. Využíváme instituty zákona o využívání informačně technických prostředků, dále využíváme oprávnění spolupráce s finanční zpravodajskou jednotkou, která je součástí policie,“ popsal zástupce ředitele Národní kriminální agentury Martin Krčmárik. Na konferenci také zaznělo, že zásadní roli v práci týmu hraje i podpora veřejnosti. Slovenské Kobře se podle všeho podařilo naklonit si veřejné mínění. Informuje o tom Český rozhlas.

Český tým Kobra má asi sto členů z řad policie, celníků a finančních úřadů. Mají se zabývat úniky přesahujícími 150 milionů korun. Celkový rozsah úniků se odhaduje v řádu desítek miliard korun. Oba týmy se také dohodly na mezinárodní spolupráci, protože řada obchodů a tím i pokusů o daňové úniky s obchody spojenými dnes zahrnují několik států. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…