Slovensko: Pavel přijede autem. „Jen skromná kolona“

06.03.2023 11:21 | Ze sítí

Nastupující kancléřka nového prezidenta Petra Pavla Jana Vohralíková promluvila o blížící se inauguraci nového hradního pána. Mluvčí budoucího prezidenta Pavla oznámila, kdy se prezident vydá na Slovensko a navrch přidala informaci, proč tam pojede autem.

Slovensko: Pavel přijede autem. „Jen skromná kolona“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Petr Pavel

Vlastní inaugurační den začne 8. března o půlnoci, kdy bude sejmuta prezidentská standarta. 9. březen Petr Pavel složí slib, ale ještě před tím absolvuje oběd s odcházejícím prezidentským párem. Pavel také pozdraví občany na 3. nádvoří Pražského hradu a vyrazí do Lán poklonit se u hrobu zakladatele moderního státu T. G. Masaryka.

Česko tak vlastně bude půl dne bez prezidenta, protože Miloš Zeman již nebude prezidentem a Petr Pavel ještě nebude prezidentem, protože napřed musí projít inaugurací.

V klíčový den nebude chybět ani bohoslužba Te Deum. „Ale pokud někdo bude chtít přijít opravdu brzo, tak bude muset přijít opravdu brzo a hlídat si své místo,“ oznámila Vohralíková před kamerami ČT.

Mluvčí prezidenta Pavla Markéta Řeháková poté oznámila, že hned následující pondělí se Pavel s manželkou vydá na Slovensko, kde ho přivítá prezidentka Zuzana Čaputová a její partner.

„My na tuto cestu jedeme autem, pan prezident si přeje skromnou prezidentskou kolonu,“ oznámila Řeháková.

Při této první návštěvě prý Pavel a Čaputová na Ukrajinu nepojedou. Zůstanou na území Slovenska.

Do konce března prý Pavel bude úřadovat z Hrzánského paláce a do Hradu se přesune až po provedení bezpečnostních prohlídek. Mluvčí Řeháková prozradila, že pokud jde o bydlení prezidenta, Petr Pavel by nejraději zůstal v obci Černouček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…