Slovensko protestuje proti článku o roce 1968 na ruském webu

22.11.2017 13:28

Za nešťastný text hrubě překrucující dějiny označili dnes představitelé slovenského ministerstva zahraničí článek na webu armádního televizního kanálu Zvezda, podle něhož by Československo mělo být vděčné za sovětskou intervenci v roce 1968. Bratislava chce, aby se podobná tvrzení neopakovala. Zprávu přinesla ČTK.

Slovensko protestuje proti článku o roce 1968 na ruském webu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Z výstavy fotografií ze srpna roku 1968 v dolní části Václavského náměstí

„Já jsem ty články viděl, myslím, že ten nadpis je sám o sobě pobuřující. My nepochybně budeme vyžadovat reakci a odůvodnění z ruské strany,“ řekl státní tajemník (náměstek) ministerstva Lukáš Parízek novinářům.

Parízek dodal, že Bratislava bude svůj postoj tlumočit i ruskému velvyslanci na Slovensku a že příslušné kroky učiní také slovenský zastupitelský úřad v Moskvě. Bratislava chce podle něj vyjádřit Moskvě kvůli článku své znepokojení.

Druhý státní tajemník Ivan Korčok na sociální síti v reakci na článek ruského serveru napsal, že propaganda si nemůže podrobit pravdu. V této souvislosti také protestoval proti úmyslným dezinformacím.

Proti článku na ruském webu se již dříve ohradili čeští politici včetně českého prezidenta Miloše Zemana, který je nyní na státní návštěvě Ruska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…