Slyšela jsem, co se skrývá za kauzou „Brady“, prozrazuje Klára Samková

24.10.2016 21:22

Klára Samková se razancí sobě vlastní vyjádřila ke kauze vyznamenání pro pana Jiřího Bradyho – strýce lidoveckého ministra kultury Daniela Hermana. Dáma je toho názoru, že by se Daniel Herman měl omluvit jak prezidentu republiky Miloši Zemanovi, tak panu Bradymu a pak by měl odstoupit. Samková prý také slyšela, co stojí v pozadí této kauzy.

Slyšela jsem, co se skrývá za kauzou „Brady“, prozrazuje Klára Samková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

Ministru kultury Danielu Hermanovi přislíbil kancléř prezidenta Vratislav Mynář, že se hlava státu bude zabývat ministrovým návrhem na vyznamenání pana Jiřího Bradyho. Znění dopisu uveřejnila na sociální síti Facebook Klára Samková a obratem doporučila lidovcům, aby Hermana poslali do kurzu čtení s porozuměním, protože dopis tohoto znění nelze považovat za sdělení, že pan Brady vyznamenání opravdu dostane.

„Pan Herman by se měl omluvit jednak panu prezidentovi, jednak panu Bradymu a pak by měl odstoupit... P.S. Doneslo se ke mně, že celý konflikt je vyvolán uměle proto, aby došlo k roztržce mezi prezidentem a Židovskou náboženskou obcí... Co by z toho ta obec měla, přijít o vrchního českého islamobijce, to tedy netuším, ale chtít po kavárně, jejíž součástí je i jistá část obce, logickou úvahu, je evidentně přespříliš...,“ usoudila Samková.

Pan Jiří Brady a jeho choť Tereza Brady však v pondělí odpoledne opakovaně říkali novinářům, že jim v říjnu volal hradní protokolář Jindřich Forejt a prozradil jim, že takřka devadesátiletý Brady dostane Řád T. G. Masaryka. Měl jim také prozradit, v kolik by se měli dostavit na Hrad a jak celá akce bude probíhat.

Sluší se však dodat, že definitivně jasno bude až 28. října po osmé hodině večer.

Klára Samková doslova napsala:

„Lidovci měli kdysi takový pěkný kurz, určený pro pologramotné cikánské děti. Jmenoval se "Kurz čtení textu s porozuměním". Myslím, že by měl být obnoven a měl by se do něj zapsat pan ministr Hermann. Protože jestli z tohoto textu vyplývá, že někdo dostane metál, tak já prohlašuji, že jsem královna ze Sáby. Prezident ministrovi slušně odpověděl prostřednictvím příslušné pověřené osoby, že nominaci vezme v úvahu... Toť vše. Pan Hermann by se měl omluvit jednak panu prezidentovi, jednak panu Bradymu a pak by měl odstoupit...
P.S. Doneslo se ke mně, že celý konflikt je vyvolán uměle proto, aby došlo k roztržce mezi prezidentem a Židovskou náboženskou obcí... Co by z toho ta obec měla, přijít o vrchního českého islamobijce, to tedy netuším, ale chtít po Kavárně, jejíž součástí je i jistá část Obce, logickou úvahu, je evidentně přespříliš...."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…