Smutný Bartoš vystoupil

11.10.2021 14:07

Šéf Pirátů Ivan Bartoš v dnešním facebookovém příspěvku poděkoval opětovně za hlasy i podporu, zároveň však také vyjádřil lítost nad tím, jak dopadli samotní Piráti. V Poslanecké sněmovně budou mít nově jen čtyři poslance.

Smutný Bartoš vystoupil
Foto: screen TV Nova
Popisek: Ivan Bartoš v předvolební debatě na TV Nova

„Ještě jednou děkuji za vaše hlasy i veškerou podporu, které se nám nyní dostává. Hlavním cílem těchto voleb byla obrana demokracie a je zjevné, že stejně to cítilo mnoho z vás. Tento obtížný cíl se podařilo naplnit. Demokratické strany získaly v Poslanecké sněmovně přesvědčivou většinu. Nyní je třeba vrátit občanům to, co jim oligarcha ukradl," poznamenal Bartoš.

„Naše země si zaslouží dobrou, odpovědnou a demokratickou správu. A teď, po úmorných a dlouhých letech pod vládou Andreje Babiše, je na ni konečně šance. Jako vždy držíme slovo. Dodržujeme povolební strategii i koaliční smlouvu. O programu a vládě tak jednáme společně s Vítem Rakušanem a Starosty a vítěznou koalicí Spolu. Piráti a Starostové mají 37 poslanců a poslankyň, kteří budou prosazovat náš společný program. Je pravdou, že pirátský poslanecký klub byl volebním střetem s vládními silami významně oslaben. Voliči rozhodli a je samozřejmé to zcela respektovat," míní Bartoš.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

„Přiznávám však, že mě pirátský výsledek upřímně velmi mrzí jak vůči našim voličům, tak vůči našim členům a dobrovolníkům, kteří odvedli neuvěřitelný kus práce. Pokud si ceníte svobody a demokracie, jste vítáni na palubě. Přidat se k nám můžete přihláškou přes web nalodeni.pirati.cz, ať už se chcete ucházet o členství ve straně nebo nám pomoci jako dobrovolníci. V lednu zasedne Celostátní fórum Pirátů, kde se bude volit nové vedení strany. Jako strana vyhodnotíme celou situaci, vyvodíme z ní důsledky a nastavíme další směr. Vše, co jsme učinili, jsme učinili pro naši zemi a naši demokracii. Začíná nová kapitola," uzavřel Bartoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…