Sněmovní komise? To se politici dohodnou, že budou řešit jiné politiky, pálil v ČT Babišův Vondráček

18.07.2017 22:40

Zrodila se sněmovní komise, která si posvítí na nahrávky Andreje Babiše (ANO) s novinářem Markem Přibilem a na možné úniky informací ze živých policejních spisů. Má tato komise smysl, když Babiš stále tvrdí, že nikdy v ruce neměl žádný živý spis? V úterních Událostech, komentářích se o tom přeli místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) a poslanci Martin Plíšek (TOP 09) a Josef Zahradníček (KSČM).

Sněmovní komise? To se politici dohodnou, že budou řešit jiné politiky, pálil v ČT Babišův Vondráček
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

Martin Plíšek je předsedou sněmovní komise, která si chce posvítit na nakládání s policejními spisy a na odposlechy Andreje Babiše a Marka Přibila. Jak Přibil, tak Babiš mají před komisí promluvit. Členy komise jsou i Vondráček a Zahradníček. Podle Plíška má tato komise smysl už proto, že získá informace o tom, jakým způsobem „obíhají policejní spisy“. „Máme pozvaných 13 hostů. Již příští úterý vyslechneme Marka Přibila, který už účast potvrdil,“ oznámil Plíšek.  

Vondráček byl podstatně skeptičtější. „Já jsem pro vznik této komise nehlasoval, ale jsem jejím členem za naše hnutí, abychom měli monitoring, co se v této komisi děje,“ uvedl Vondráček. Původním smyslem založení komise byl podle Vondráčka útok na předsedu jeho hnutí Andreje Babiše, ale teď se ukazuje, že by jednání mohlo být věcnější. „Uvidíme, jak dlouho nám to vydrží,“ konstatoval Vondráček.

Netajil se tím, že o fungování komise má jisté pochybnosti. „Jsme taková prázdninová komise... Dělat si ambice, že vyšetříme letité úniky, kde nám tady i on-line unikají informace z kauzy na ministerstvu školství, tak mám skepsi v tom, jestli to zvládneme,“ pokračoval Vondráček.

„To, co se stalo, zdvojuje trochu práci policie. Bylo by příjemné, kdybychom to konečně začali řešit u vicepremiéra. Prosím vás, je to nějaký útvar, kde se politici dohodnou, že budou řešit jiné politiky,“ pálil Vondráček do politické konkurence.

Plíšek si to však nenechal líbit. „Kdyby vláda udělala něco pro to, abychom nesledovali úniky ze živých vyšetřovacích spisů, tady mám na mysli především ministerstvo spravedlnosti hnutí ANO, tak bychom možná nemuseli zřizovat komisi, kterou tady pan kolega bagatelizuje.“

Všichni hosté se však shodli na tom, že úniky ze živých spisů jsou v demokracii nebezpečné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…