Sněmovní šoky: Poslance TOP 09 odvezli k lékaři. A uklízečky vzaly zákonodárcům jejich věci

08.08.2013 11:59

Každý den se v Poslanecké sněmovně něco děje. Dnes dopoledne při zahájení schůze poslancům oznámila šéfka sněmovny Miroslava Němcová (ODS), že přišli o své osobní věci, které měli uložené v šuplíku svých poslaneckých stolů. „Nikdy se to tady nestalo. Omlouvám se vám, došlo k nedorozumění,“ vysvětlila poslancům Němcová.

Sněmovní šoky: Poslance TOP 09 odvezli k lékaři. A uklízečky vzaly zákonodárcům jejich věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování v poslanecké sněmovně

Úklidová služba sněmovny měla včera v noci či dnes ráno asi pěkně napilno. Sotva poslanci nedali důvěru kabinetu Jiřího Rusnoka a rozešli se domů, uklízeči jim zabavili vše, co měli v šuplících ve svých poslaneckých stolech.

„Asi jste si všimli, že jste bez osobních věcí, co jste měli ve stolečku. Všechny věci, co úklidová služba zajistila ve vašich zásuvkách, jsou v místnosti u klavíru. Já se vám omlouvám za tuto nepříjemnost, která se nikdy nestala. Velmi mne mrzí, že jste tomu byli vystaveni,“ vysvětlila k tomu poslancům předsedkyně dolní komory Miroslava Němcová.

Podle serveru Novinky.cz měli poslanci v šuplících propisky, dokumenty, nabíječky, ale údajně i kondomy, viagru a protialkoholní lék antabus.

„Vláda požádala vedení sněmovny, aby nechalo vyklidit šuplíky po předchozím kabinetu, aby si měla kam dát své věci. Horlivé uklízečky ale zřejmě netušily, kde sedí vláda, nebo k nim nedošla jasná informace, a tak vyklidily lavice úplně všem. Nyní se poslanci obří hromadou probírají,“ popsal pak pro Novinky.cz zákonodárce, který si ale nepřál být jmenován.

Podle něj ale vskutku poslanci zažili dnes po příchodu do práce šok. „I mně zmizely věci ze šuplíku. Měl jsem tam ale jen spisové spony,“ řekl ParlamentnímListům.cz komunista Miroslav Opálka.

To, že mezi zabavenými věcmi ale byla i viagra a antabus, prý prozradil jeden z členů vlády. „Viděl jsem mezi věcmi i viagru, kondomy a antabus,“ řekl pro Novinky.cz ministr.

Šéfka poslanců VV Kateřina Klasnová podotkla, že tam měla víc věcí. „Ani si nepamatuji, co všechno. Nyní musím ke kancléři sněmovny, kam to odnesly v pytlích, a najít si svoje věci. Naštěstí to roztřídily – na jednu hromadu daly propisky, jednací řády, čokolády a další věci,“ řekla Novinkám.cz Klasnová.

Antabus je lék používaný při odvykání závislosti na alkoholu. Způsobuje, že po požití alkoholu dochází po krátké chvíli k zarudnutí v obličeji, bušení srdce a zvracení.

Chlad byl odvezen do nemocnice

Němcová poslancům také oznámila, že poslanec Rudolf Chlad (TOP 09) je momentálně v péči lékařů. „Musel být kvůli vážnému zdravotnímu stavu odvezen do nemocnice,“ podotkla Němcová.

„Udělalo se mu nevolno, ale už je mu lépe,“ informoval ParlamentníListy.cz ke zdravotnímu stavu Chlada šéf poslanecké frakce TOP 09 Petr Gazdík.

Včera byl podle záznamů sněmovny ještě Chlad na jednání o důveře kabinetu Jiřího Rusnoka. Také hlasoval. Úřednická vláda ale nezískala důvěru. Pro kabinet zvedli ruku zejména poslanci někdejší opozice, což nestačilo. Bývalá koalice byla proti, ale ne většinou 101 hlasů. Rusnokova vláda by nyní měla podat demisi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…